בית הספר הבינלאומי

Zero waste 3D Fashion Design

לאור החתימה על הסכמי אברהם קיימה המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר, בהובלת ראש המחלקה אילן בז'ה והמרצות גילי בהט אשכול ואנה סולו, קורס מקוון בשיתוף עם בתי הספר ESITH, Morocco ו-FAD, Dubai. את הקורס, שהתקיים בתמיכתה הנדיבה של השגרירות האמריקאית בירושלים, ליוותה, מטעם בית הספר הבינלאומי, ד"ר רותי ברדנשטיין, יוזמת ומתאמת שיתוף הפעולה. מטרת הקורס הייתה להגביר את המודעות לאופנה בת קיימא ונטילת חלק מעשי כמעצבי העתיד בתהליך השינוי של תעשיית האופנה ומוצריה.

תעשיית האופנה היא המקור השני בגודלו לזיהום סביבתי. מידי שנה, טונות של טקסטיל נזרקים לאשפה ומזהמים את הסביבה ובכל פעם שמפעל טקסטיל בסין צובע בדים, מי הנהר הסמוך נצבעים כעדות לתהליכים בתוך המפעל. גידול האוכלוסייה והצריכה מעצימים את הנזקים לסביבה מדי שנה.

אופנה בת קיימא היא המפתח לשינוי בתעשיית האופנה לאורך שרשרת הייצור, לצמצום הנזק לאדם ולסביבה בתהליכי הפיתוח והייצור, הבחירה בחומרי הגלם ואופן הצריכה של בגדים ואביזרים. שינוי יכול להיעשות באמצעות העלאת הערך של ייצור מקומי, הארכת חיי המוצר וחומרי הגלם, צמצום צריכה, הפחתת ייצור יתר, הפחתת פסולת, צמצום הפגיעה בסביבה בתהליכי העיצוב, הפיתוח והייצור, גם במהלך השימוש וגם בשלב סיום חיי המוצר.

עיצוב ללא פסולת (Zero Waste Design) הוא טכניקה עיצובית המבטלת יצירת פסולת טקסטיל כבר משלב העיצוב והתכנון. הקורס הקנה כלים, בעיקר טכנולוגיים, החל משלב עבודת העיצוב הדיגיטלית דרך פיתוח גזרות ועיצובים בבדים ובחומרי גלם, בטכניקת אפס פסולת ובביטול מגבלות פיזיות לעיצוב אופנה דיגיטלי וכלה בעיצוב קולקציה וירטואלית שלמה שתוצג בקרוב בתצוגת אופנה וירטואלית.