בית הספר הבינלאומי

כיתת אמן עם Gerald Weckesser במחלקה לעיצוב תעשייתי

המחלקה לעיצוב תעשייתי אירחה בפתיחת שנת הלימודים 2023-2024 סדנת אומן לבניית קאנו בת שבעה ימים.

לאורך ההיסטוריה שימש הקאנו ככלי שיט לתחבורה, דייג, צייד וחקר גיאוגרפי. מבנה הקאנו מבוסס על טכניקות ומסורות של עבודות יד בעץ ובעור אשר התפתחו במקביל ביבשת אירופה ובצפון אמריקה. במסגרת הסדנה למדו הסטודנטים עקרונות של עבודה מקצועית בעץ, ציפה, הידרודינמיקה, חוזק חומרים וחוזק מבני והתמחו בטכניקות שונות של עבודה.

האומן, Gerald Weckesser, מאסטר בעבודת עץ ומתכת, חבר סגל בבית הספר לעיצוב ולאמנות ובבית הספר למצטיינים (Honors Faculty), ב-East Carolina University ואף מעביר סדנאות אומן ב-Penland school of craft.

בסדנה, שהתקיימה בחסות בית הספר הבינלאומי, במסגרת קורס חובה 'ריהוט' ולוותה על ידי המרצים ניל ננר, פיני ליבוביץ ועודד ובמן, השתתפו כל תלמידי שנה ג' במחלקה. היא הסתיימה בשיט קצר ומוצלח, בירקון, בסירות שבנו הסטודנטים.