בית הספר הבינלאומי

קורס משותף לשנקר ו-Thomas Jefferson University מפילדלפיה: "פתרונות עיצוביים והנדסיים לחולים צעירים הסובלים מ-FOP"

ד"ר אסף קרבס, מנהל שותף ב-Design Factory Shenkar, הוביל קורס בינלאומי בינתחומי ייחודי, בהשתתפות צוותים של סטודנטים מהפקולטה לעיצוב ומהפקולטה להנדסה, בית החולים מאיר, התואר השני לעיצוב תעשייתי והתואר השלישי לריפוי בעיסוק באוניברסיטת ג'פרסון וארגון TOM-Tikkun Olam Makers. בית הספר הבינלאומי תמך בקורס בשנקר.

במהלך הקורס יצרו הסטודנטים אובייקטים מסייעים (assistive devices) לילדים החולים בתסמונת הנדירה- FOP – הגורמת לרקמות החיבור בגוף, כמו הרצועות והגידים, להפוך לעצם.

הפתרונות התבצעו במתודולוגיה של Human Centered Design ובמהלך של Frugal Innovation, תוך דגש על יצירת פתרונות נגישים וזולים ככל האפשר, כדי שניתן יהיה לשכפלם בקלות מרבית לחולים בכל רחבי העולם.

הפתרונות עלו בקוד פתוח לפלטפורמה האינטרנטית של TOM לשימושם של חולים בכל העולם, כך שמעבר להיבט החדשני והעיצובי יש פה מהלך חברתי משמעותי. בסיום ההגשות בקורס נמסרו האובייקטים לשימושם של הילדים.