בית הספר הבינלאומי

Change Agents – Blueprints for Inter-institutional Collaborations in Social Design

פרוייקט בחסות ובתמיכת +Erasmus בהובלת אוניברסיטת Moholy Nagy University of Art & Design.

בפרויקט משתתפים שנקר, בהובלת פרופסור יונתן ונטורה, אוניברסיטת ברלין לאמנות (UDK), האקדמיה האסטונית לאמנויות בטאלין (EKA), האוניברסיטת החופשית של בוזן (UNIBZ) ואליסבא – בית הספר להנדסה ואמנות בברצלונה (Elisava).

מטרת הפרויקט היא יצירת תשתיות מתמשכות של שיתוף פעולה ובניית גשרים מוצקים בין סוכנים חברתיים מרכזיים ומסגרות מוסדיות (מוסדות להשכלה גבוהה עם מגזר לא ממשלתי), על מנת לסייע בפיתוח פרקטיקות ברות קיימא וקיימות חברתית, ניסוח כלים המעודדים מודעות חברתית גישות ועמדות בתחום העיצוב.

במסגרת המחקר יבדקו וישופרו פרקטיקות חדשניות בצומת בין מוסדות חינוך וארגונים אחרים במגזר על מנת לפתח אסטרטגיות פיילוט לשיתוף פעולה שבהמשך ניתן יהיה להטמין במודולים חינוכיים.

הפרויקט שואף לקרב בין המגזר האקדמי והמערכת האקולוגית הבלתי ממשלתית, ליצור הבנה עמוקה יותר בין מחזיקי העניין ויצירת אפשרות לקדם פרקטיקה שיתופית, מכילה ומשתפת יותר של עיצוב, תוך הכרה בידע הקיים זה מכבר של פעילים ובעלי עניין שונים.

עוד על הפרויקט ניתן לקרוא כאן.