בית הספר הבינלאומי

Bark-cloth: סדנה משותפת למחלקה לעיצוב טקסטיל, אוניברסיטת מקררה מאוגנדה, מרכז CuCuDi והגלריה ללימודי אפריקה בתל אביב

המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר, בשיתוף המחלקה לעיצוב טקסטיל ואופנה באוניברסיטת מקררה (אוגנדה), קיימו סדנה היברידית משותפת אשר במרכזה עמד חומר גלם מסורתי מקומי בשם Bark-cloth, יריעת טקסטיל המופקת מקליפת עץ פיקוס בדרום אוגנדה.

לחומר זה שורשים עמוקים בהיסטוריה ובתרבות המקומית של אוגנדה והוא בעל חשיבות מבחינה דתית ורוחנית. עבור המערב הוא מהווה חומר חדש ולא מוכר, המציג פוטנציאל רב להכרות עם תרבות חומרית שונה, ללמידה, לפיתוח וליצירה.

בסדנה עבדו צוותים מעורבים של סטודנטים/יות משנקר וממקררה, חקרו יחד את מאפייני החומר, כיצד ניתן לשלב אותו בעיצוב עכשווי מקורי וכיצד ניתן ללמוד שיטות עבודה וגישות לעיצוב חדשות לכל אחד מהצדדים. על הדרך נוצרה הכרות עם סטודנטים מרקע שונה ונבחנה השאלה, איך באמצעות עבודה ישירה בחומר ניתן לבנות גשר חוצה תרבויות. בתום הסדנה התקיים אירוע הגשה חגיגי בגלריה ללימודי אפריקה בשדרות רוטשילד, תל אביב.

הסדנה שהונחתה בזנקר על ידי יובל עציוני ושירה שובל, נערכה בשיתוף מרכז קוקודי CuCuDi, הגלריה ללימודי אפריקה בתל אביב ובסיוע בית הספר הבינלאומי בשנקר.

צילום בראש העמוד: אריאל מדינה