671 תארים הוענקו לבוגרות ובוגרי שנקר לשנת תשפ"א בטקס חגיגי ומרגש

671 תארים הוענקו לבוגרות ובוגרי שנקר לשנת תשפ"א בטקס חגיגי ומרגש

>> לצפייה בתמונות מהטקס לחצו כאן!

"בוגרות ובוגרים יקרות ויקרים, התאפסנו כדי לחגוג אתכם את סיום מסכת הלימודים, תחילתה של דרך חדשה", אמר פרופ' שיזף רפאלי – נשיא שנקר, בפתח דבריו מול 671 הבוגרים הטריים של מחזור תשפ"א ומשפחותיהם, בטקס חלוקת התארים שהתקיים בחודש מאי 2022 באמפי וואהל בתל אביב.

"ערכי הליבה שלנו", המשיך פרופ' רפאלי, "המהות הפנימית של שנקר, השדרה שמחברת בין הפקולטות והמחלקות, תכניות הלימוד ומרכזי המחקר והיצירה כוללים יצירתיות, סקרנות, בינתחומיות, חדשנות, בינלאומיות, אנושיות, מנהיגות, קיימות, שיתופיות ומצוינות – ואני מקווה שמושגים אלה ילוו אתכם בהמשך. אנחנו מקווים שמלאכת הפיסול נעשה הייטב. אנחנו מתחייבים להמשיך לפסל את המוסד ואת הדורות הבאים של התלמידים."

שיזף רפאלי

פרופ' שיזף רפאלי

דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' יורם הלוי, דיבר על השיגיי הפקולטה ובוגריה, שמצליחים לעמוד במשימות ובעומס שתכנית הלימודים מציבה, ועל הדרך שבה לימודי הנדסה משפיעים לטובה על החברה ככלל. "מטרתנו הייתה שאתם, בוגרי הפקולטה ובוגרי שנקר בכלל, תהיו בשורה הראשונה של המהנדסים בארץ. לא נופלים מאיש, מוכנים לכל משימה – ואני מקווה שעמדנו בכך. את התואר סיימתם. מה שלא סיימתם הוא הקשר ביניכם לבין שנקר ובין הפקולטה. בואו לתואר השני, לימודי חוץ, מפגשי הבוגרים וכל סיבה אחרת. אני מקווה שתמשיכו לראות בפקולטה כבתיכם גם לאחר סיום הלימודים."

יורם הלוי

פרופ' יורם הלוי

דיקנית הפקולטה לעיצוב, פרופ' יעל מוריה, בירכה את הבוגרות והבוגרים להמשך דרכם וביקשה מהם להמשיך להפיץ את המסרים שלמדו בשנקר החוצה לעולם: "תהיו אמיצים – אל תתפתו לדרך הקצרה, המהירה, הכלכלית, לכאורה – היעילה. תמשיכו בכל רגע לשאול "למה?", תתעקשו עליו וזה יקל עליכם לדייק את ה-"איך". תמשיכו לשאת אתכם את המסע של חוסר הוודאות ככלי להתפתחות יצירתית. תאמנו את הדימיון שלכם כדי לערוך את העולם למקום שווה לחיות בו."

יעל מוריה

פרופ' יעל מוריה

את נאום הבוגרים נשאו יו"ר אגודת הסטודנטיות והסטודנטים מיכל סלומון (בוגרת בית הספר להנדסת תעשייה וניהול) ודניאל אפשטיין (בוגר המחלקה לעיצוב אופנה), שחוו על בשרם את אחת מהשנים האחרונות ה"מוזרות" ביותר להיות בהן סטודנט, בין קורונה לסגרים ומלחמה אחת, אך לבסוף, כך הם מעידים, זו תקופה שממנה הם יצאו בוגרים חזקים יותר. "עברנו דרך ארוכה מאז שנה א', אליה הגענו טירונים, בלי לדעת לתפור או לאייר, להוציא אינטגרל או לשאוף למספר הממש קטן שדנקנר מדבר עליו. הסתכלנו על סטודנטים בשנה ד' בתדהמה ולא הבנו איך הם מצליחים לעשות כל כך הרבה ובמקביל. כשאנחנו הגענו לשנה רביעית, עשינו את כל זה ובמקביל לקורונה. הבנו שאיכשהו – בסוף הכל מסתדר.

מיכל סלומון ודניאל אפשטיין

דניאל אפשטיין (בכחול) ומיכל סלומון

מהתקופה שלנו בשנקר אנחנו יוצאים חזקים יותר, בעלי כלים להתמודד עם האתגרים שהעולם בחוץ כבר הציב ועוד יציב בפנינו. אנחנו יודעים לקבל את ההחלטות הנכונות, המקצועיות, העיצוביות. לקחת את המשרות שעושות טוב עם העולם ולא להפך. לעצב את העולם להיות קיים יותר ואמיתי יותר."

במהלך הטקס חולקו 51 תעודות הצטיינות לבוגרים והבוגרות: שרי גבאי, תמר שילה יוסף, סיון לבוביץ', הדר לוי, מאיה מנור, טל ניסטור, סתיו עסיס (תקשורת חזותית) / לילך אריק, נוי בן חמו, נועם מסס, דניאל פרזס, יובל רגואן (עיצוב פנים, מבנה וסביבה) / ירין טורנהיים (הנדסה כימית) / אחיעד ישראל זילברפב (הנדסת חומרים פולימרים) / נתנאל יאראק (הנדסת חומרים פולימרים – לימודי מוסמכים) / אלכסנדר וולודרסקי, פארוק עאמר (הנדסת חשמל ואלקטרוניקה) / נועה הנן, אלמה ליאון (עיצוב תכשיטים) / דניאל אפשטיין, אלני בר-אל, רותם יצחקי, דוד כהן (עיצוב אופנה) / שי סגל (תואר שני בעיצוב ופיתוח משחקים דיגיטליים) / שרון אוחיון, נועה אורן, איילה ארד, יובל ברקן, שגיא ניסים דוד, דר הרפז, ענבל זלמנוביץ', ספיר יוסופוב, גילי כהן, ענבר לוי, מיכל עזר, אור עייון, תמר פאר, ענבר פנחס, שי קופיט (בית הספר להנדסת תעשייה וניהול) / חגי מנור (הנדסת תעשייה וניהול – מוסמכים) / תאיר אוריה, נועה ברנט, אליזבת מאר (בית הספר לאמנות רב-תחומית) / שגב מרדכי כספי, אלון רוטמן (עיצוב תעשייתי) / שלומית אריאל, נטע בן-משה, שירה כרמי (עיצוב טקסטיל) / גילת בלום, לביא זוהר, תומר טוביאנו (תואר שני בעיצוב).

צילום: אחיקם בן יוסף