עיצוב אופנה

פרס זיו למצוינות בצילום

קול קורא: הגשת עבודות לפרס זיו למצוינות בצילום תשפ"ד

הפרס לצילום ע״ש ליאור זיו מוענק מדי שנה לתלמיד או תלמידה בבית הספר לאמנות בשנקר המגלים הצטיינות בתחום הצילום. הפרס כולל מלגת לימודים על סך 5,000 ש"ח. משנת 2012 הפרס הוענק תחת חסותו של בית הספר לאמנות רב-תחומית ובשנת 2024 עבר למחלקה לעיצוב אופנה.

מעבר להענקת הפרס על שמו, שנקר נתנה חסות לתערוכת הצילומים "בעיני ליאור", שנערכה בשנת 2019 (אוצרת: אושרי כהן-נדר). כמו כן, בשנת 2020 יצא הספר "בטרם", המציג את צילומיו של ליאור, שעוצב ע"י בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית ספיר פלדבאום.

על ליאור זיו ז״ל

הצילום היה אהבתו הגדולה של ליאור זיו ז"ל. אהבתו הובילה אותו לשירות בדובר צה"ל, משם לא שב. במהלך פעילות מבצעית של חיילי גבעתי לאיתור נשק ולכידת מבוקשים ברפיח, אליה הצטרף כצלם, נהרג ליאור בחילופי אש בין הצדדים.

מאז נפילתו באפריל 2003, מקדישה עצמה משפחתו המסורה – ההורים מימי ודוד, האחות גילי והאח דניאל – להנצחת זכרו וכשרונו של ליאור ז״ל בצילום. בשנת 2003 חנכה המשפחה סטודיו לצילום על שמו, המשמש כיום את כלל הסטודנטים הלומדים צילום בבית הספר לאמנות בשנקר. בשנת 2010 חנכה המשפחה את פרס הצילום לסטודנטים ע״ש ליאור זיו. הפרס מוענק לסטודנטים מצטיינים בצילום, ברוח דרכו של ליאור ז״ל.

לאתר של ליאור

רשימת מקבלי הפרס