כלכליסט: היזם והטרנדולוג גיל רויטר - בוגר המחלקה לתקשורת חזותית - מספר על עבודתו הנעה בין אמנות לעיצוב

מחקר

כלכליסט: היזם והטרנדולוג גיל רויטר – בוגר המחלקה לתקשורת חזותית – מספר על עבודתו הנעה בין אמנות לעיצוב

"תמיד מצאתי עניין בתחום העיצוב, אבל ידעתי שלא אהיה מעצב של ממש כי האסתטיקה והשפה עניינו אותי יותר מהעיצוב עצמו", מספר היזם והטרנדולוג גיל רויטר – בוגר המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר. בימים שבהם התחרות על לב הלקוח נהפכה למשימה מאתגרת יותר מיצירת המוצר עצמו בוחר רויטר (39) לשנות את הכללים: הוא יוזם ואוצר עבור מותגים לעיצוב הבית פרויקטים ויזואליים שמהלכים על התפר שבין האמנות לפרקטיקה. השיטה: עיצוב חללי התצוגה הבנאליים שלהם באופן גרנדיוזי וחתרני, "לא משהו שבהכרח הלקוח יכניס הביתה, אבל משהו שיפתח את הראש וייצור דיון, לטוב ולרע", הוא מספר.

ביום רביעי הקרוב תיפתח במתחם הום דיזיין בנתניה התערוכה האחרונה פרי יצירתו, שעבורה חיבר רויטר את 11 המותגים במתחם, ובהם ניקולטי, פנדור, שטיחי כרמל, ל־11 מעצבים ישראלים מדיסציפלינות שונות – עיצוב פנים, טקסטיל, חלונות ראווה. "הרעיון היה לחבר את החברות הגדולות לסצנת העיצוב המקומית, החדשה יותר, החתרנית והמעניינת, שהיא כמובן קטנה יותר ופחות חשופה", הוא מסביר.

רויטר למד תקשורת חזותית בשנקר וחזאות בתחום הטקסטיל באוניברסיטת סנטרל סנט מרטין בלונדון, ולאחר הלימודים עצר בתחנה החשובה ביותר עבור מי שמעוניין לעבוד בתחום העיצוב לבית: איטליה. שם הוא עבד בחברת ריהוט ורכש המון ידע בתחום. הרצון שלו לחלוק את הידע הזה הוליד יוזמה נוספת – משלחות מעצבים ישראלים לסיורים מודרכים בתערוכות העיצוב החשובות במילאנו, לונדון, פריז וניו יורק. "יש בתערוכות האלה היצע עצום של חברות, טקסטורות וצבעים. אני מתרגם זאת למונחים שאפשר לעבוד איתם ומלמד להסתכל על מגמות. מלבד זאת, אנחנו הולכים למלונות מעוצבים ולגלריות, כי הדברים בחלל מטופל נראים אחרת מאשר בהאנגר שמציג רהיטים".

 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר