Xnet: למה שעל הגגות במתחם הבורסה ברמת-גן לא יהיו גינות ציבוריות? בוגרי שנקר מחדשים את המרחב העירוני

'"

גם השנה, כמו אשתקד, בלטה תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה בשנקר. על רקע כל תערוכות הבוגרים האחרות, בהן מוצגות עבודות הבוגרים כיחידים, התערוכה בשנקר בלטה כמכלול, כתערוכה קבוצתית של 39 בוגרים, שיש בה הרבה מעבר לאדריכלות או עיצוב. יש לה ממד אמנותי, שהופך את הצגת עבודת הגמר מאוסף של שרטוטים ותמונות למיצבים בחלל, כאלה שעושה חשק לראותם.

rnrn

את התערוכות האלה מובילה ראש המחלקה – אדריכלית הנוף פרופ' יעל מוריה – שאצרה בעצמה כמה תערוכות מרתקות, ומנחילה את חשיבות הנושא לתלמידיה. השנה הם אף עברו קורס אוצרות אצל הילה כהן-שניידרמן, והתערוכה מלווה בקטלוג מרשים, שאף הוא אינו רק פורמט להצגת העבודות, אלא עבודה בפני עצמה, הכוללת דברי הגות וקונספט בפתיחה, וגרפיקה מיוחדת להצגת העבודות, שנראות כאילו נכתבו ונעשו ידנית במחברת שורות של תלמידי בית ספר.

rnrn

התערוכה, שנקראת Please Stay (בבקשה תישאר-תישארי) ,עוסקת במתחם הבורסה ברמת גן, כלומר מתייחסת לסביבה הקרובה לשנקר, וגם על כך היא ראויה להערכה. החלונות כוסו במדבקות חצי שקופות של גורדי השחקים בבורסה, הרצפה נראתה כרחובות האזור, וכל סטודנט וסטודנטית בחנו היבט אחר של האזור הדחוס והמורכב הזה. בדברי המבוא של מוריה, נבחן "מתחם הבורסה כמקום גיאוגרפי מיוחד, המעלה שאלות עקרוניות הנוגעות ליחסים החדשים של האדם עם עבודתו במאה ה-21. העבודות מבקשות לשים את האדם (ולא את העובד) במרכז (…) הקרבה האטימולוגית בין המושג עירוניות וערנות היא העומדת בשורש החוויה".

rnrn

בראש העמוד: הצצה לפרויקט הגמר של שני כהן (צילום: דור שרון)

rn", #, #'