הנדסת תוכנה

התמחות דאטה סיינס במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר

ההתמחות בהנדסת נתונים ומידע מכסה את המושגים והכלים הדרושים לאורך כל תחומי האחריות של מדעי הנתונים והמידע, החל משאלת השאלות הנכונות וכלה בעיבוד, ניתוח, הסקת מסקנות ופרסום תוצאות. 

הקורסים המעשיים בהתמחות זו מאפשרים ליישם את הכישורים שנלמדו על ידי בניית מוצרים מבוססי נתונים ומלמדים להפיק מידע בעל ערך בשיטות ובמתודולוגיות אלגוריתמיות והנדסיות שונות.

תכנית הלימודים של התמחות הנדסת נתונים ומידע במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר:

  • *מבוא לבינה מלאכותית
  • * תכנות מדעי Python
  • קריפטוגרפיה (מהווה חלק גם בהתמחות סייבר-מודיעין)
  • למידת מכונה יישומית Machine Learning ב- Python
  • למידה עמוקה Deep Learning ב- Python
  • Learning and Big Data Analysis
  • עיבוד תמונה וראייה ממוחשבת
  • * קורס ליבה בתואר

סדנאת הפיתוח הנלוות להתמחות זו, לצורך שיפור והעמקת היכולות בפיתוח בתחום: סדנת פיתוח מערכות עתק ב Python-Flask.

התמחות זו מוכוונת להכין את הבוגרים לתואר שני בהנדסת תוכנה או במדעי המחשב.

סטודנטים מספרים:

מירי נודלמן, בוגרת המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, סיימה בהצלחה התמחות דאטה סיינס מספרת: "ההתמחות בדאטה סיינס במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר פותחת דלת לשני תפקידים בתעשייה ללא ניסיון: Data Analyst & Data Developer. משם אפשר לסלול את הדרך ל-Data Engineer/Machine Learning Engineer (שני שמות לאותו דבר) או Data Scientist בתעשייה. 

דאטה אנג'נירינג הוא החלק היותר הנדסי, עבודה על תשתיות רובסטיות שמתאימות לעבד פטות (petabytes) של דאטה ביום.

דאטה סיינס הוא החלק היותר אנליטי ומחקרי, להבין את הדאטה, לדעת מה לחפש ולפתח מודלים של חיזוי ברמות דיוק של כמעט 100%.

בד"כ לדאטה סיינס צריך ניסיון של מספר רב של שנים ותואר שני או שלישי. יש סטרטאפים שיקלו ראש אם פרויקט הגמר משלב מודל deep learning שעשוי היטב. (זו נקודה חשובה, מאחר ועל כל תפקיד של דאטה סיינטיסט יש מועמדים גם ממדעי המחשב וגם מהנדסת תוכנה, ופרויקט גמר קיים רק בהנדסת תוכנה)

ההתמחות בדאטה סיינס מתאימה לכל מי שעולם הדאטה מעניין אותו ומוכן לקבל עצמו עוד שנים קדימה של למידה אינטנסיבית בצורה עצמאית. מסיום התואר (כל תואר- גם במדעי המחשב וגם בהנדסת תוכנה) יש עוד הרבה מה ללמוד ולהעמיק. ההתמחות היא הזדמנות לטעום מכל עולמות הדאטה, ולהבין מה רוצים להיות "כשנהיה גדולים". זה תת תחום עצום במגוון שלו, וגם בו צריך לבחור כיוון להתפתח.  

במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, יש בהתמחות קורס machine learning שלומדים בו ממש את האלגוריתמים שמשתמשים בהם בתעשייה, וגם קורס deep learning שהוא קורס של תואר שני במדעי המחשב בדרך כלל. גם הוא ברמה גבוהה מאוד שמאפשרת לסטודנטים לעבוד על פרויקטי גמר שהם מוצר אמיתי, ממש כמו של סטרטאפ בתחום."

* ההתמחות אינה מופיעה על גבי התואר.

בודק...