Negotiation Matters: פרויקט משותף של שנקר והאקדמיה לאמנות בברלין זכה השבוע בפרס שמעון פרס של משרד החוץ הגרמני

'"

משאים ומתנים שינו את העולם, קרוב לוודאי, יותר משעשו סכסוכים שהסלימו לכדי אלימות ושפיכות דמים. עם זאת, ספרי ההיסטוריה נוטים להתמקד דווקא באלה האחרונים.

rnrn

לפני כארבע שנים הפרויקט Negotiation Matters, הפגיש בין סטודנטים ישראליים וגרמניים לעיצוב והניב סדרה של פוסטרים בנושא מו"מ, אשר הוצגו בתערוכה בשנקר.

rnrn

התערוכה, שהוצגה לראשונה ב-2018, זוכה כעת להכרה רשמית בברלין, במסגרת טקס חלוקת פרסים לנציגים הישראלים שהשתתפו בפרויקט. הטקס, שנערך ב-6.10, התקיים בעיריית ברלין בנוכחות שר החוץ הגרמני – הייקו יוזף מאס, אשר הגיש לנציגים הישראלים את הפרס היוקרתי.

rn", #, #, "

נציגי שנקר בטקס היו שקד ברונשטיין – בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית, והוריה של הגר ברקת ז"ל, בוגרת המחלקה גם כן, שסומנה כמאיירת מבטיחה עם סיום לימודיה ונפטרה בשנה שעברה ממחלת הסרטן.

rnrn

הפרויקט נולד משיתוף פעולה בין המחלקה לתקשורת חזותית והתכנית לתואר שני בעיצוב בשנקר עם אוניברסיטת Universität der Künste מברלין. יחד, הם יצרו סדרת פוסטרים העוסקים במהלכי מו"מ מכריעים בתולדות האנושות.

rnrn

מטרתו הייתה להדגיש את חשיבותם של הסכמים בין-לאומיים שהושגו במשא ומתן כאבני דרך אסטרטגיות, כתחליף למלחמות ומעשי אלימות. הפוסטרים שנוצרו סוקרים עשר דוגמאות שונות מן העבר כגון הסכמי קמפ-דייוויד (ישראל ומצרים, 1978), הסכם יום שישי הטוב (בריטניה, אירלנד וכמה מפלגות בצפון אירלנד, 1998) והסכם האקלים של פריז (הקהילה הבין-לאומית, 2015) לצד שני מו"מ שטרם הסתיימו והם הסכסוך הישראלי-פלסטיני והסכסוך הקפריסאי.

הפוסטרים בתערוכה 2018

צילום: אחיקם בן יוסף

rnrn

קבוצת הסטודנטים הונחתה על ידי האמן והמאייר איציק רנרט, שעמד בראש התואר השני לעיצוב, והמעצב דקל בוברוב, שכיהן כראש המחלקה לתקשורת חזותית, שניהם מרצים בכירים בשנקר, ופרופסור הנינג ואגנברט מאוניברסיטת האמנויות בברלין, מבכירי המאיירים בעולם. בנוסף, את הפרויקט ליוו היסטוריונים שהנחו את הסטודנטים מהצד העיוני, ייעצו בנוגע לאירועים ההיסטוריים ויצרו תשתית ידע שדרכה יכלו הסטודנטים ליצור פוסטרים מעניינים ונגישים למלומדים ולקהל הרחב.

rnrn

את הפרויקט יזמו וארגנו "מכון גתה" בישראל ו"המכון למחקרי ביטחון לאומי" (INSS), במימון מענק מטעם "קרן פורום העתיד גרמניה-ישראל".

rn"'