DezignZoom: אביאור זאדה ואליעד מיכלי - בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי - יצאו למסע בעקבות עיצוב ישראלי

חדשות ואירועים

DezignZoom: אביאור זאדה ואליעד מיכלי – בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי – יצאו למסע בעקבות עיצוב ישראלי

'"

פרויקט גמר משותף לשני סטודנטים הוא לא עניין שבשגרה. "אבן יסוד", אחד הפרויקטים המצטיינים השנה במחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר, הוא כזה: אביאור זאדה ואליעד מיכלי צוותו לעבוד ביחד בשנה ג'. הכיתה הייתה גדולה, הם מספרים, ובקורס שכותרתו "אידאה" – קורס הכנה לפרויקט הגמר בהנחיית ברק אשר – חולקו הסטודנטים לזוגות. במהלך השיעורים גילו מיכלי וזאדה שהם חולקים תחומי עניין משותפים ונקודות מבט דומות, וכשהגיע הזמן לבחור את תחום עיסוקם המרכזי בשנה ד' במסגרת העבודה על פרויקט הגמר, "היה לנו מאוד טבעי להמשיך עם הנושא שהתחלנו", הם אומרים.

rnrn

rn

"יצאנו מהשאלה מהו עיצוב מקומי", מספרים זאדה ומיכלי: "מכיוון שזה נושא כל-כך רחב יריעה, החלטנו להמשיך ולשאול את השאלות ביחד. אנחנו רואים ערך גדול בעבודה בצוות, והרגשנו שאנחנו מספיק בוגרים, מספיק יודעים לעבוד ביחד, ונכונים לוותר על האגו הפרטי לטובת שיתוף פעולה". 

rn

rnrn

המטרה שסימנו לעצמם זאדה ומיכלי הייתה שאפתנית: למצוא שיטה שתיתן – דרך החומר והעשייה  – מענה ייחודי לשאלה הגדולה: מהו עיצוב מקומי. שיטה שתאפשר לכל מי שילך בדרכה להגיע לתשובה האותנטית המקיימת את הקשר בין עבודתו העיצובית לבין המקום שבו הוא חי ויוצר. 

rnrn

"הָאָדָם אֵינוֹ אֶלָּא קַרְקַע אֶרֶץ קְטַנָּה, / הָאָדָם אֵינוֹ אֶלָּא תַּבְנִית נוֹף־מוֹלַדְתּוֹ", כתב שאול טשרניחובסקי. מיכלי וזאדה פנו גם הם לבסיס, לקרקע, לאדמה. אין כמו מוצר שייוצר מאדמת המקום, לשיטתם, כדי להצביע על מאפיין מקומי.

rnrn

המוצר אותו בחרו מיכלי וזאדה לעצב נמצא בנקודת המפגש שבין עיצוב מוצר, עיצוב פנים ואדריכלות: המחיצה. ארבע הצעות לאובייקטים חוצצים לבית עיצבו השניים, כולן בהשראת המשרבייה, שנולדה במזרח התיכון, והתפתחה מתוך התמודדות עם אקלימו של האיזור שבו גם אנחנו חיים. "אחת המטרות שלנו", הם אומרים, "הייתה להכניס את הנוף המקומי, את אותם אלמנטים שאנשים כל-כך אוהבים בטבע המקומי, לתוך ביתם פנימה, לסביבת חייהם היומיומית".

rnrn

rnrn

בראש העמוד: אובייקט מפרויקט הגמר של זאדה ומיכלי (צילום: אביאור זאדה)

rn", #, #'

בודק...