תצלום, מפה ואפליקציית ניווט: על האפשרויות לדמיין מרחב משותף לישראלים ופלסטינים

הרצאה

תצלום, מפה ואפליקציית ניווט: על האפשרויות לדמיין מרחב משותף לישראלים ופלסטינים

שמות של כפרים פלסטיניים שהוחרבו לאחר 1948, לא מהווים חלק מהמרחב הישראלי אך הם מופיעים בתצלומים ישראלים הנשמרים בארכיוני המדינה, במפה מנדטורית שהפכה למפה ישראלית, ובאפליקציית הניווט inakba שפותחה על ידי אקטיביסטים בעמותת "זוכרות". תוך שימוש במתודולוגיה מחקרית של תקשורת חזותית והפעלת כלים מתוך ארכאולוגית מדיה, אבקש לקרוא את תצורות המדיה הללו כחלק מגניאולוגיה חזותית שבוחנת את הנוכחות של שמות יישובים פלסטינים כחלק מהמרחב הישראלי ומציעה לדמיין אותם כחלק ממחרב משותף לישראלים ופלסטינים.

>> לכניסה להרצאה המקוונת לחצו כאן!

נורמה מוסי היא חוקרת של תרבות חזותית ומדיה דיגיטאלית ופוסט דוקטורנטית במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. במחקר שלה היא מחברת בין דימויים לדמיון באמצעות ניתוח של תצלומים היסטוריים, תצלומי עיתונות, תצלומים שמופקים על ידי אקטיביסטים ודימויים דיגיטליים על מנת להציע פרקטיקות ביקורתיות לאימון הדמיון. נורמה סיימה דוקטורט באוניברסיטת אינדיאנה במחלקה לתקשורת ותרבות, והיא עובדת עכשיו על ספר שצמח מתוך המחקר שלה.

ההרצאה תתקיים במסגרת הסדרה "עיצוב בזמן עתיד" של היחידה להיסטוריה ופילוסופיה בשנקר בשיתוף תכנית התואר השני, בתמיכת איגוד האמנים.

בראש העמוד: "מושב אלקוש בגליל העליון, לשעבר כפר ערבי נטוש אש ייושב על ידי עולים מכורדיסטאן. בצילום ילדים רוקדים עם מורתם. צלם קלוגר זולטן, 1949." מתוך ארכיון התצלומים הלאומי.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר