פודקאסטים

שיחות על חומרים

ֿ

שיחות על חומרים

מיסיונרית של טקסטיל – שיחה על סיבים, חוטים ובדים עם אירית בדוסה

אנחנו חיים בטקסטיל, נולדים לתוכו, לובשים אותו, מתכסים בו. הוא נמצא בכל מקום אך לרובנו אין מושג ממה הוא מורכב או איזה משאבים נדרשים כדי לעצב, לתכנן ולייצר אותו. אירית בדוסה, מהנדסת טקסטיל, מרצה ותיקה ומנהלת סדנת הבלתי ארוגים בשנקר, גדלה בקריית גת ונשמה טקסטיל מגיל צעיר. אירית מפרקת לנו מונחי יסוד של עולם הטקסטיל: נשמע ממנה על תכונות של סיבים שונים ועל תהליכים של יצירת חוטים ובדים. נכיר מבנים טקסטיליים נפוצים ונבין איזה שיקולים כדאי לקחת בחשבון כשבוחרים בד לפרויקט.

הדפסת תלת-מימד, קווים לדמותה – שיחה עם יניב אלמליח

טכנולוגיות ייצור דיגטליות, ובפרט הדפסת תלת מימד, הולכות ותופסות מקום מרכזי בתהליכי עיצוב, תכנון וייצור. ככל שהטכנולוגיה משתכללת כך גם האפשרויות החומריות מתפתחות וכיום ניתן למצוא חומרים אורגניים המשתלבים בהדפסת מוצרים ומבנים. יניב אלמליח, מעצב ומנהל המרכז לדיגום דיגיטלי בשנקר, עושה לנו סדר ומסביר על סוגים שונים של הדפסה, ועל היתרונות, החסרונות והאתגרים של כל טכנולוגיה. יניב משתף אותנו בטעויות נפוצות ולמה לדעתו הבנה וידע בעולם החומרים הפיזי אינו בר תחליף, גם כשעובדים בשדה הדיגיטלי.

הלחמה או ריתוך? שיחה על מתכות הנדסיות עם אלון ליכטבלאו

בפרק נוסף עם אלון ליכטבלאו, מהנדס, נגר אומן ומנהל סדנת העץ- מתכת בשנקר, אנחנו צוללים לתוך עולם המתכות ההנדסיות. אלון מספר לנו על תכונות ומאפיינים שמייחדים את משפחת המתכות ולמה הן כל כך חשובות בעולם העיצוב והבנייה. נשמע על סגסוגות של מתכות, נכיר שיטות עיבוד חמות וקרות ונלמד מה צריך לקחת בחשבון כשרוצים לחבר בין חומרים.

מקלות תמיד נצטרך – שיחה על עץ עם אלון ליכטבלאו

העץ, חומר גלם טבעי ועתיק, הוא אחד מחומרי הגלם הנפוצים והאהובים ביותר בעולם העיצוב והבנייה. אלון ליכטבלאו, מהנדס, נגר, אומן ומנהל סדנת עץ מתכת בשנקר, לוקח אותנו לשיחה עשירה במונחים ומידע שימושי לכל מי שרוצה להכיר ולעבוד בעץ. נשמע על תכונות בולטות של עצים שונים, על כלי עבודה ושיטות עיבוד ועל הסיבה שכל כך חשוב להתחשב בכיוון הסיבים כשמתכננים לעבוד בעץ. נכיר מונחי יסוד ונבין מה ההבדלים, היתרונות והחסרונות של מוצרי עץ שונים, ביניהם: פורניר, סנדוויץ', סיבית וmdf,

תוך כדי תנועה – שיחה על פלסטיק עם משה רובינו

כשהפלסטיק נכנס לחיינו בסערה, הוא שינה את חוקי המשחק ואת הדרך בה אנו מייצרים וצורכים מוצרים. משה רובינו, מייסד ומנהל בדימוס של סדנת הפלסטיקה בשנקר, מספר לנו על המסע שעשה בעולם הפלסטיק, מסע ששזור באקדמיה ובתעשייה המקומית. בשיחה, משה מסביר לנו על חומרים פלסטיים מחיי היום, על ההבדל בין חומר תרמוסטי לתרמופלסטי ועל סוגי תבניות ושיטות ייצור עיקריות. נשמע גם סיפורים מפתיעים מעבודתו של משה בסדנה לאורך השנים ועל תגליות מעניינות שקרו בדרך.

בסך הכל בוץ- שיחה על קרמיקה עם אופיר זמודזיאק

למי מאיתנו אין זכרון של התנסות בקרמיקה מהגן או מבית הספר? החומר הקרמי בבסיסו הוא ראשוני, נגיש וקל יחסית לעיבוד. הוא מאפשר עבודה ישירה ללא אמצעים טכנולוגיים מורכבים ולכן אפשר להבין את הבחירה של מעצבים ומעצבות רבים ליצור באמצעותו בסטודיו. אופיר זמודיאק, מעצב, אמן ומנהל סדנת הקרמיקה בשנקר, מספר לנו על תכונות ומאפיינים של החומר הקרמי, על כלי עבודה ושיטות עיבוד עיקריות. נשמע על אתגרים בעבודה עם החומר וגם נחשף ליישומים תעשייתיים ומפתיעים שלו כיום.

בודק...