סופשנה 2015: בוגרי מחלקות העיצוב והאמנות הציגו את פרויקטי הגמר שלהם בסדרת אירועים בה חשפו את הישגיהם בתום 4 שנות לימוד

למעלה מ-200 בוגרים צעירים של מחלקות העיצוב והאמנות הציגו את פרויקטי הגמר שלהם בסדרת אירועים שהתקיימו ברחבי שנקר. בתום 4 שנות לימוד מאתגרות ומלאות עשייה וחקירה, הם חשפו את פירות עבודתם בפני הקהל הרב שהגיע לפגוש את דור המעצבים הצעיר, רגע לפני יציאתם ל"חיים האמיתיים" שמחוץ לאקדמיה. התערוכות השונות אפשרו להתרשם משפתם ומתפישת עולמם של המעצבים והאמנים הצעירים, כמו גם להתוודע למגמות ולתהליכים  מקומיים ובינלאומיים.

>> כל המחלקות, כל הפרויקטים: בקרו באתר הבוגרים 2015!

כמדי שנה, הושקו אירועי הסופשנה ב-2 תצוגות אופנה מהרהיבות של בוגרי המחלקה לעיצוב אופנה, שהתקיימו בהאנגר 11 בנמל תל-אביב וזכו לשבחים רבים בתקשורת המקומית והבינלאומית. מאות אורחים הגיעו לאירוע החגיגי, בהם בכירים בתעשיה, אנשי תקשורת, בני משפחה וחובבי אופנה מכל הגילאים וצפו ביצירותיהם של 34 בוגרים שהציגו מנעד מרתק של קולקציות מקוריות ומעוררות השראה.

כשבועיים לאחר האירוע הנוצץ, הוצגו קולקציות הגמר בשואו-רום חד-פעמי בקומת המחלקה, מה שאפשר לבחון אותם מקרוב ולהתרשם מהטכניקות, העיצוב והביצוע. לאתר בוגרי המחלקה לחצו כאן

תצוגת אופנה 2015 ››

בוגרי המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה פתחו את אירועי הסופשנה ביום עיון שעסק בארכיטקטורה של גני ילדים, במסגרתו הוצגו פרויקטי גמר נבחרים והתקיים רב-שיח בהשתתפות אנשי חינוך, אדרכילות וסטודנטים.

במהלך שנת הלימודים האחרונה עסקו הסטודנטים משנה ד' בחקר סביבת גני הילדים ברמת-גן וגיבשו הצעות לחידושם ולהפיכתם לחכמים וידידותיים יותר. יחד עם אגף החינוך של העירייה, אגף קדם-יסודי של משרד החינוך והמכון לחינוך דמוקרטי, הם למדו על התפיסה החינוכית של העיר, פגשו גננות, ילדים, הורים ומומחים והבינו את צרכיהם. בפרויקטי הגמר הם תרגמו רבדים אלו לעיצוב בפועל של גני העתיד בעיר, תוך התייחסות להגות חינוכית שבחרו להתמקד בה.

בתום סיור מקיף בתערוכת הגמר הצהיר ראש עיריית רמת-גן, מר צבי זינגר, כי אחד הפרויקטים המצטיינים ייושם בפועל והסטודנט שתכנן ועיצב אותו ישמש כיועץ ארכיטקטוני רשמי. לאתר בוגרי המחלקה לעיצוב פנים, מבנה וסביבה לחצו כאן!

מעצבים את סביבת גני הילדים של המחר:

בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי הציגו בתערוכת הגמר מרשים של פרויקטים מקוריים: החל ממוצרי חשמל, דרך רהיטים ועד פיתוחים חדשניים בחומר.

"פרויקטי הגמר נעו במרחב אנושי-נצחי של זיכרון, געגוע, חישה, ילדותיות, אינטימיות וציבוריות שנשזרו זה בזה והצליחו להפיח רוח חדשה ורלבנטית לחיינו במציאות המשתנה", אמר ראש המחלקה, מר יואב זיו, והוסיף כי "באופן זה מתקיים מעשה האלכימיה, אותה טרנספורמציה של הבנאלי לקסום".

במהלך ימי התערוכה התקיים ערב "סיפורים מהקופסה", בו סיפרו בוגרים ותיקים וצעירים על תהליכי עבודתם, על הצלחות, כישלונות ומה שביניהם.

בחללי המחלקה לתקשורת חזותית הוצגו הגשות פרויקטי הגמר של הבוגרים הטריים ואפשרו להתרשם מעבודותיהם המקוריות, מיכולותיהם ומכישרונם.

בין הנושאים האישיים שבחרו הסטודנטים להתייחס אליהם, בלטו מספר מגמות, בהן: הקשר בין העולם האמיתי לעולם הווירטואלי; משפחה, שבטיות, דת והיסטוריה; תרבות מקומית-גלובלית, פוליטיקה וחברה; חידוש ופיתוח פורמטים מוכרים ומעבר לדרכי ביטוי מרובות פלטפורמות. לאתר בוגרי המחלקה לתקשורת חזותית לחצו כאן!

הדב הלוחם - פרויקט הגמר של מריאנה רסקין:

פרויקטי הגמר של בוגרי המחלקה לעיצוב תכשיטים הציגו עולם מרתק של אובייקטים יוצאי דופן, הנעים בין המסורתי לאמנותי ולחדשני. השנה בלטה בנוכחותה מודעות גבוהה לשאלות של מבנה צורני וחומרי, שבאו לידי ביטוי בשימוש מוגבר בחשיבה ארכיטקטונית ומכאנית, כמו גם בשילוב חומרים טקסטיליים ומבנים השאובים מעולם הטקסטיל.

במסגרת האירועים המחלקתיים התקיים יום עיון שהוקדש למיתוג למעצבים, בהשתתפות מומחים בשיווק ועיצוב שעסקו בחשיבה מסחרית, השתלבות בשוק העבודה והשקת מותג עצמאית.

תחת הכותרת "פעולותנועה2", הציגו הסטודנטים מהתכנית לתואר שני בעיצוב תהליכי עבודה וחשיבה בדרך לפרויקטי הגמר שלהם לצד עבודות שיצרו במהלך השנה.

בחלקה הראשון של התערוכה הוצגו סרטונים בהם סיפרו הסטודנטים על מושא המחקר של עבודות התזה שלהם ועל המתודולוגיות המחקריות בהן נקטו. בחלק השני הושם דגש על החיבור בין תיאוריה ובין עיצוב יישומי, קשר שהוא בנשמת אפה של התכנית הרב-תחומית.

גליה חי מספרת על מחקר התזה שלה:

בקומת המחלקה לעיצוב טקסטיל הציגו הבוגרים הטריים מנעד רחב של פרויקטים מרתקים, בהם בלטו מספר מגמות: צמצום תהליכי ייצור של בגדים ושילוב של טכניקות דיגיטליות וידניות ושל אריגים עם בלתי-ארוגים; פנייה לצרכים ספציפיים של קהלים מקומיים והתייחסות לייחוד תרבותי מקומי – החל מנשים דתיות, דרך הוספת צבע לתל-אביב עד לבלוקים וצמחים במרחב העירוני המקומי; התייחסות לתרבות צעירים וחקירת הטקסטיל כיוצר ומשדר שפה.

שיח גלריה עם ישעיהו (איש) גבאי - אמן, אוצר ומרצה בכיר במחלקה - אפשר להתוודע מקרוב לפרויקטים בולטים שהוצגו בתערוכה, לשמוע על תהליכי יצירה ומחקר ולהכיר את דור המעצבים הצעיר.

Conversation Pieces: פרויקט הגמר של קלמי רקח, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל (צילום: אחיקם בן-יוסף)

תערוכת הבוגרים הרביעית של המחלקה לאמנות רב-תחומית הציעה מגוון מרשים של עבודות במדיומים שונים - בהם: ציור, צילום, וידאו-ארט, מיצבים ומיצגים - ומיצבה את מעמדה כאחת המובילות בארץ.

"התלמידים, שבמשך ארבע שנים בחנו את גבולותיהם מול מבטם של חבריהם ומנחיהם בלבד, נחשפים עתה בפני עינו הביקורתית של הקהל הרחב", אמר ראש המחלקה, פרופ' לארי אברמסון, והוסיף כי "מעמד זה, עם כל הצפייה והאימה הכרוכים בו, הינו החניכה האמתית - המעבר ממעמד של תלמיד למעמד של אמן צעיר".

התערוכה נפרשה על-פני 3 קומותיו של בניין עלית ההיסטורי, תוך שהיא משקפת את אופי משתתפיה ואת השיח המורכב שפיתחו במהלך שנות לימודיהם - בינם לבין עצמם ובינם לבין המרצים, המנחים והאורחים שפגשו לאורך הדרך.

בראש העמוד: תערוכת הבוגרים של המחלקה לאמנות רב-תחומית (צילום: אחיקם בן-יוסף)