מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל נפתח לקהל

עדכונים

מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל נפתח לקהל

במסגרת "פסטיויטל-שנקר" כנס המעצבים הבינלאומי שנערך השבוע (23.2.06) ביוזמת שנקר בי"ס גבוה להנדסה ולעיצוב, נחנך רשמית מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל, והוא, מעתה, פתוח (ללא תשלום) למבקרים שיתאמו הגעתם מראש בטלפון: 03-6110121.

הזיכרונות האישיים והחברתיים שלנו, החל מסוגי אבקת כביסה או ממתקים ועד פוליטיקה וסאטירה מונצחים בכרזות, איורים ויצירות עיצוב אחרות, אולם בקצב הזמן ושטף האירועים – מעולם לא רוכזו ותועדו בצורה מסודרת". כך מתאר ראובן כהן את הרקע לייסוד מכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל, ומוסיף: "המכון המהווה מהדורה דיגיטאלית של עבודות העיצוב הגראפי שפורסמו בישראל נועד לשמר את תרבות העיצוב בישראל, ולאפשר נגישות למקורות תרבות זו, כמו גם חשיפה לתהליך העבודה, להכרות עם המעצבים ולתולדות חיים".

מאגרי המידע במכון שנקר הם כאמור דיגיטליים, ומקוטלגים על-פי קטגוריות מגוונות: נושאים (היסטוריה, ישראל, אמנות, חינוך, מסחרי וכו'), דורות היוצרים (מייסדים, ביניים, צעירים), או לפי תכלית היצירה (כרזות, איורים לספרים, לוחות-שנה, אריזות, לוגו וסמל, פרסומים וכו').

במכון שנקר ניתן להיחשף ליצירות של מעצבים כמו: דן רייזינגר, ירום ורדימון, פרנץ קראוס, צבי נרקיס, דני קרמן, אלונה פרנקל, האחים שמיר, רקפת כנען, עודד עזר, יוסי למל ועוד רבים וטובים. בנוסף, ניתן ללמוד על הרקע האישי והמקצועי שלהם גם מתוך ריאיונות שצולמו במיוחד.

"זהו מפעל לאומי להצלת יצירות המצויות בסכנת הישרדות ממשית" מסכם ראובן כהן "יצירות שמספרות את סיפורה האמיתי של הארץ הזאת דרך דגלים, סמלים, כרזות, ספרי ילדים, ספרי עיון, לוחות שנה, מטבעות, שטרות ומודעות בעיתונים. יצירות שמספרות את הסיפור שלנו ממקור ראשון".
 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר