מרקחה 12 | כל השותפים והאתגרים

נקסוס

לוגו שבוע מרקחה 12 מרקחה צומחת

מרקחה 12 | כל השותפים והאתגרים

שנקר וצוות ההיגוי של מרקחה מודים מקרב לב לשותפינו בעשייה שהציגו אתגרים חשובים הנוגעים ישירות בשיקום החברה הישראלית. הסטודנטים.יות התמודדו עם 10 אתגרים ובאמצעות מחקר, חשיבה יצירתית ושיתוף פעולה רב-תחומי, הציעו מגוון פתרונות רגישים, פרקטיים, מוצריים או רעיוניים – כולם למען צמיחה ושיקום בחברה שלנו.

אתגר בשיתוף מועצה אזורית גליל עליון, אוניברסיטת תל-חי, הוועדה לפיתוח אזורי בצפון ובקיבוץ הגושרים
כיצד יוצרים חיבור חדש של אוכלוסיות המבוגרים והצעירים למרחב הקיבוצי הפיזי והחברתי, וכיצד מייצרים בתהליך זה ממשקים המשלבים את הצרכים של כל אחת מקהילות אלו בתחום החברתי, כלכלי, בטחוני ועוד.

אתגר קיבוץ ניר יצחק
כיצד באמצעות שיתוף פעולה בין ארבעת קיבוצי דרום המועצה האזורית אשכול  – ניר יצחק, סופה, חולית וכרם שלום, ניתן להגדיל את ההון הקהילתי והכלכלי המשותף, כך שערכו המשותף יהיה גדול מסך חלקיו?

אתגר נט"ל
האתגר הוא בניה של שפה (במובנה הרחב ביותר) שתשקף את מגוון מצבי המצוקה הנפשית כפי שנחווים בחברה הישראלית מאז ה-7 באוקטובר, ותאפשר תקשורת מיטיבה יותר בין הסובלים, המעגלים החברתיים והסביבה הטיפולית שלהם.

אתגר עיריית שדרות
באלו דרכים ניתן לשפר את מצב רוחם ותחושת המשמעות של תושביה החוזרים של שדרות? כיצד ניתן להפוך אותם להיות אנשים שמחים יותר, ולהעניק לחייהם משמעות רבה יותר, עתה כשחזרו הביתה?

אתגר פולירון, קיבוץ זיקים
א. אלו מוצרים חדשים, שלא קיימים כיום, יוכלו להתאים לקטגוריית מוצרי שינה? כיצד ניתן ליצור ערכת מוצרי שינה "טיפולית" שמתאימה לנפגעי פוסט-טראומה וכאלה שסובלים משינה לקויה, או אביזרי שינה שיסייעו להעלות את איכות השינה עבור מי שמצוי בתהליכי שיקום?
ב. מזרני השינה לא השתנו מדי במאות השנים האחרונות. מהו המזרן הבא? מה יהיה ייחודו לעומת מזרנים קיימים? כיצד ניתן לייסד כלכלה מחזורית בעוטף שתשרת את פולירון בהקשר הזה?

אתגר ביה״ח איכילוב
כיצד ייראה ביה"ח השיקומי של העתיד? באלו כלים / שיטות טיפול / ציוד רפואי / תהליכים תפעוליים ישתמשו אנשי הצוות עבור מטופלי השיקום בעוד עשור מהיום (במחשבה על העשורים הבאים)?

אתגר הג׳וינט: פרויקט רקמה
כיצד ארגונים מגוונים יהודים-ערבים יכולים לשמור על רציפות תפקודית ולהישאר רגישים תרבותית בעתות שגרה ובחירום, תוך הגברת אמפתיה בין שתי האוכלוסיות, לצד פיתוח תרבות ארגונית המעצבת סביבת עבודה מכילה וסובלנית יותר?

אתגר עיריית ת״א: מנהל קהילה דרום
האתגר הוא לגרום לכל אחת מקבוצת האוכלוסיות המגוונת של דרום ת"א להרגיש שיש לה מקום וייצוג בפעילות הקהילתית והעירונית, ומשם להמשיך לפעילות קבועה שמפגישה ומחברת בין שכנים שלא נפגשים. המטרה היא ליצור צמתי מפגש משותף, במרחב הציבורי (ולאו דווקא במרכזים העירוניים) שבהם האוכלוסיות תיוודענה אחת לשניה, כך שהיכרותן תאפשר שיתוף פעולה מעמיק ומתמשך, באופנים שונים וסביב תכנים מגוונים.

אתגר עיריית ת״א: מנהל קהילה מזרח
כיצד מערך השיקום של ביה"ח רעות יכול להיסמך על התשתיות הסביבתיות-אורבניות והאנושיות של שכונת יד אליהו בה הוא נטוע? וכיצד יחסים אלו יכולים להיות הדדיים, ולהשפיע לטובה על שגשוגה של השכונה? כיצד יכולים להיווצר קשרים בין מטופלי בית החולים וצוותו לבין תושבי השכונה ובעלי העסקים בה, על מנת לפתח חוסן קהילתי?

אתגר עיריית ת״א: מנהל קהילה צעירים
מאז ה- 7 באוקטובר גדלה מאד נוכחותם של צעירים עם מוגבלות בעיר. אחד האתגרים המשמעותיים ביותר עבורם בחייהם הוא נושא ההלבשה. הלבשה קשורה לחווית הזהות העצמית (דימוי עצמי / ערך עצמי). היא גם קשורה למידת הנוכחות של המוגבלות במרחב האישי וגם בזה הציבורי. 

בעוד התפיסה הרווחת היא מיקוד בבעל המוגבלות, האתגר שלנו מנסה לשנות את הסביבה, מתוך אחריות חברתית, כך שתשפר את איכות חייהם של הצעירים עם המוגבלות בכל הקשור לתחום ההלבשה על מרכיביו השונים לאורך המסע שלהם.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר