צהריים בשנקר: עולם הולך ונעלם - מסע עם האדריכל והצלם שרון רז למסתורי המבנים הנטושים של ישראל

20/5/14 12:30 - 13:45 אודיטוריום 2000: בניין מיטשל, ידע-עם 8, רמת-גן

מה קרה לאותם מבנים שעמדו במרכז התרבותי והחברתי של ימים עברו וכיצד איבדו את תהילתם? שרון רז - אדריכל, צלם, מתעד, יוצר וחוקר - יתארח בסדרת ההרצאות "צהריים בשנקר" ויספר על תפארת בנייני העבר שננטשו ואינם עוד ועל החוויה הייחודית של מי שמתעד באדיקות את המורשת הבנויה של ישראל.

ממרכזי קניות נטושים עד למפעלים נשכחים, מבתי הבראה שירדו מנכסיהם עד לבריכות מיובשות ובתי קולנוע: רז יספר על מסעו המצולם בעקבות העבר ועל תפארת העתיד הנגלית מתוכו.

רז - מומחה ואוטוריטה בתיעוד צילומי אמנות של מבנים ותיקים ונטושים בארץ - הוא אחד החלוצים בנושא שימור המורשת הבנויה דרך צילום. כבוגר בית הספר לארכיטקטורה "מקינטוש" בבית-הספר לאמנות של גלזגו ואוניברסיטת גלזגו, הוא מקדיש את מירב עיסוקיו לחקר הסביבה העירונית, תוך התייחסות מיוחדת לבניינים נטושים.

בשנת 2013 הציג רז תערוכת יחיד ב"בית האדריכל" ביפו תחת הכותרת "היכלות נטושים", קודם לכן פרץ לתודעה עם תערוכה "מבנים בסכנת הכחדה" במרכז הבאוהאוס בתל-אביב. עבודתו התיעודית זיכתה אותו במקום השני בתחרות PRATT לתקשורת בנושאי סביבה בקטגוריית תקשורת מקוונת.

האתר שמפעיל רז - "אדריכלות נעלמת" - מציג למעלה מ-12 אלף צילומים בלעדיים של מבנים ותיקים ונטושים ברחבי הארץ. בתוך כך, הוא מפעיל את הבלוג "נטוש", הסוקר באופן שוטף את עבודתו התיעודית.