Xnet: האמנית שניצלה ותופרת עולם חדש

תערוכות

Xnet: האמנית שניצלה ותופרת עולם חדש

מי שמסתובב ברחובות מרכז תל אביב יכול להבחין בעשרות כתובות גרפיטי בהן מתנוסס המשפט "כולנו בני הדם". הכיתוב הזועק מוקף צבע אדום נשפך, קורא לצופה בו לחשוב עד כמה הוא קודם כל בשר ודם, ללא קשר לצבע עורו, דתו או מינו. מאחורי הכתובות האלו עומדת האמנית רוני מרו (42), שריססה אותן על הקירות יחד עם בעלה, כריס (35) – אפריקאי חצי מוסלמי וחצי נוצרי – כחלק מתרגיל בלימודיה לתואר שני בעיצוב ב"שנקר".

לא סתם היה כריס לצידה ברגעים האלו. הבחירה בו כבן זוגה, כמו גם האמנות שלה – הופכת אותה למי שבכל תחום בחייה בוחרת לפרוץ את הגבולות הידועים והמוכרים, ולשרטט אותם מחדש. "האמנות שלי עוסקת בפוליטיקה של זהויות מתוך הבנה שרובנו אחרים", היא אומרת. "ואז אני שואלת, האם קיימים אחרים שהם יותר אחרים מהשאר? האם פליטים הם אחרים יותר מנשים שהשתלבו בעולם ההגמוני? אני בודקת את ההגדרות האלו מול הגדרות של מוסר ואתיקה. אני עוסקת בכל אלו מתוך מטרה לערער את היסודות שעליהם בנויה החברה האנושית".

כמו הבחירות שהיא עושה בחייה, גם האמנות של מרו מאתגרת את הסדר הקיים: היא קורעת מפות ואטלסים, ותופרת אותן מחדש בצורות חדשות שהיא יוצרת. "אני תופרת את העולם מחדש, ורוצה למצוא הגדרות חדשות לזהויות. אפלטון אמר שהאדם הוא חיה פוליטית. זו ההגדרה שלי, גם בחיים הפרטיים וגם כאמנית".

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר