צהריים בשנקר: השדרן והעורך גיל מטוס יסקור את השפעת ילדי הפרחים על המרחב הווירטואלי

עדכונים

צהריים בשנקר: השדרן והעורך גיל מטוס יסקור את השפעת ילדי הפרחים על המרחב הווירטואלי

איך השפיעה תנועת הנגד התרבותית של ילדי הפרחים על התפתחות המחשב האישי ורשת האינטרנט של ימינו? גיל מטוס – שדרן ועורך תוכן ברדיו "קול הקמפוס", חוקר בתחום התרבות, הטכנוליה והמדיה החדשים – יתארח ב"צהריים בשנקר" ויספר על ההשפעה מרחיקת הלכת של דור שנות ה-60 באמריקה.

בסוף שנות ה-60 של המאה ה-20, עזבו מאות-אלפי אמריקנים צעירים את מקום מגוריהם, עברו לחיות בקומונות וניהלו חיים שיתופיים. הם שאפו ליצור חברה אחרת – כזו שמבוססת על שוויון, על אחווה ועל חזרה לטבע.

תגובת הנגד שהובילו אותם צעירים ביקשה לייצר חלופה לעולם הבירוקרטי וההיררכי של התקופה – לא על-ידי שינוי פוליטי, אלא באמצעות פנייה לטכנולוגיה כמקור לשינוי תודעתי.

תפיסת העולם ההוליסטית שלהם מצאה את דרכה אל קהילת המדענים וההאקרים של החוף המערבי ותרמה לאופן בו התפתחו המחשב האישי והאינטרנט והפכו לכלים של חירות והעצמת האינדיבידואל.

מתוך מהדורת 1969 של Whole Earth Catalog

בשנת 1968 ייסד סטיוארט ברנד את המגזין Whole Earth Catalog, שחיבר בין הקהילה ההיפית לקהילה המדעית ובמובנים רבים היווה את המודל האנלוגי של הווב. בהמשך הקים את אחת מהקהילות הווירטואליות הראשונות – מקום מפגש של האקרים, חובבי טכנולוגיה, עיתונאים ואמנים.

דרך סיפורו של ברנד ושל דמויות נוספות שעיצבו את התקופה, יבחן מטוס בהרצאתו את תרומתה של תרבות הנגד של שנות ה-60 להתפתחות המחשב האישי, המרחב הווירטואלי והאוטופיה הטכנולוגית שרווחה מסביב.  

מטוס – שדרן ועורך תוכן ברדיו "קול הקמפוס" – הוא בעל תואר ראשון בתקשורת במכללה למנהל ותואר שני במסלול למדע טכנולוגיה וחברה (STS) בפקולטה הבינתחומית באוניברסיטת בר-אילן. בימים אלו הוא משמש כעוזר הוראה במסלול לתקשורת דיגיטלית בבית-הספר לתקשורת של המכללה למנהל, יחד עם ד"ר יובל דרור ומרצים נוספים בקורסים ובסמינרים שעוסקים בטכנולוגיה, באינטרנט ובמדיה חדשה.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר