36 שעות וצעד גדול קדימה: סטודנטים, מרצים ואנשי תעשייה מכל הארץ השתתפו בהאקתון הלאומי השני להנדסת תעשייה וניהול

'"

ההאקתון הלאומי בהנדסת תעשייה וניהול חזר בפעם השנייה קצת לפני פסח ליומיים מסעירים של מפגשים מעניינים, רעיונות חדשניים וחשיבה מחוץ לקופסא. ההאקתון עמד בסימן פתרונות טכנולוגיים יצירתיים וחדשניים שתכליתם לפתור סוגיות מקצועיות לקידום ארגונים כלכליים, תעשייתיים, ממשלתיים וקהילתיים, בעזרת מתודולוגיות מתחום ההנדסה, המדעים והעיצוב. בין החברות שהשתתפו השנה בהקאתון היו ebay, מרכז רפואי שערי צדק, מייקרוסופט, ,Big M , מקורות, ,Intel קופת חולים כללית, קרן עירא לעסקים, טכנולוגיה וחברה, האגודה לזכויות החולה, משרד ראש הממשלה ועוד.

rnrn

סטודנטים משנה ב'-ד' ומוסמכים מתכניות להנדסה, עיצוב ומדעים מכלל מוסדות הלימוד ברחבי הארץ התאחדו כדי להשתתף בהאקתון ולהתמודד עם סוגיות שהשטח מחפש עבורן פתרונות יצירתיים וסוגיות שטרם נחקרו תוך שימוש בידע מקצועי ומתן ביטוי לחדשנות ויצירתיות. הם חולקו לצוותי חשיבה, כל אחד מונה לפחות 3-4 סטודנטים והתעמקו בסוגיות מקצועיות אשר הוצעו על ידי חברות שונות, עיבדו נתונים וגיבשו פתרונות המבוססים על חשיבה הנדסית, עסקית ועיצובית, בעבודת צוות, תוך התמודדות בסביבה תחרותית ובאילוצי זמן.

rn", "

הפתרונות המוצעים הוצגו לאחר 36 שעות של עבודה ברציפות, שעות של חיכוך אינטנסיבי לפיתוח וחשיבה רב-תחומית בפני פורום מומחים שונים. כמו כן, במסגרת האירוע התקיימו הרצאות רלוונטיות על ידי חברי סגל אקדמי, מנהלות ומנהלים בכירים מארגונים ותעשיות מובילות. על חבר השופטים נמנו פרופ׳ יולי תמיר, נשיאת שנקר, פרופ' אהוד מניפז, דיקן בית הספר להנדסת תעשייה וניהול, השר לשעבר מאיר שטרית, ח״כ ויו״ר ועדת הסייבר בכנסת, ד״ר ענת ברקו, ח"כ וראש שדולת ההיי-טק בכנסת וח״כ רוברט אילטוב.

rnrn

במקום הראשון זכה הצוות אשר כלל את מתן מרוד, ליאור בן ארי, גלעד ברודנר, תומר לב, רות סמיה ריבל ושני מסטאי מאוניברסיטת תל אביב. הצוות, אשר קיבל פרס בסך 15,000 ש"ח, התמודד עם סוגיה מס' 19 מחברת eBay ועסקה בבניית אפליקציה או חוויה בתוך האתר שתעזור לרוכשים לקנות מידה נכונה ומותאמת אליהם.

rn", #>", position: nil, created_at: "2018-04-12 08:07:16", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 22161, rgt: 22162, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "ההאקתון הלאומי השני ", tags: "האקתון", "יולי תמיר", "אהוד מניפז", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, #>", position: nil, created_at: "2018-04-12 08:07:16", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 22161, rgt: 22162, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "ההאקתון הלאומי השני ", tags: "האקתון", "יולי תמיר", "אהוד מניפז", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, "

הצוות משנקר שעסק בסוגיה מס' 15 המורכבת מפרויקט גמר ונוגעת בפיתוח אפליקציה לרפואה מונעת זכה במקום השני עם פרס בסך 10,000 ש"ח. הצוות כלל את דוד ביטון, גל מרום, רשף מרלי ועידן מוצרי. במקום השלישי עם פרס בסך 5,000 ש"ח זכה הצוות מאוניברסיטת בן גוריון של איתי וייס, אסף לכיש ולירן בן ציון. הם התמודדו עם סוגיה מס' 18, גם היא מחברת eBay, שעסקה בבניית פיצ'ר או מודול בדפי האופנה באיביי על מנת לשמר את הלקוחות הקיימים.

rnrn

במסגרת מעמד סיום ההאקתון, הוענקה תעודה הוקרה מיוחדת מיו״ר לשכת המהנדסים והארכיטקטים, אינג׳ אהוד נוף, לפרופ׳ אהוד מניפז, יו״ר ההאקתון ודיקן בית הספר להנדסת תעשיה וניהול. ההאקתון הייחודי הוא הוא פרי שיתוף פעולה ראשון מסוגו של בית-הספר להנדסת תעשייה וניהול בשנקר עם פורום הדיקנים, ראשי המחלקות להנדסת תעשייה וניהול ואגודת מהנדסי תעשייה וניהול בלשכת המהנדסים.

rn"'