סופשנה 2018: בוגרי המחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה יוצאים החוצה למרחב הממשי והאוטופי

'"

פנטזיה, חלום או מציאות? בוגרי המחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה יצרו השנה את פרויקטי גמר שלהם במסגרת "בית המלאכה לאוטופיות", קורס אשר במציאת דרכים לשחרור מפרדיגמות מוכרות של 'הבעיות והפתרונות הידועים' של המרחב הישראלי, מסגרת לחשיבה ופעולה לטובת שינויים בסיסיים בסביבות החיים, באורחות החיים ובמבני הכח שמשמרים אותם. תוצרי העבודה (מבחר מגוון של אוטופיות לישראל בעתיד) מיועדים להביא לשחרור מתפיסות קיימות של תכנון תוך שימוש ב'אוטופיה' ככלי ל'פריצת ההווה' וליצירת 'נקודת מפנה' תודעתית.

rnrn

העבודה בבית המלאכה נושאת אופי רב תחומי ומושם בה דגש על 'עיצוב' לא רק כדרך להתערבות במרחב, אלא כמפתח להתבוננות בלא מוכר ולהתמודדות עם הבלתי ידוע. העבודה נשענת על איתור וחקירה ראליסטית של 'סדקים' ו'סתירות פנימיות' בתפיסת המרחב המקובלת ופיתוח אפשרויות חדשות לתצפית ולפעולה. אפשרויות, המאתגרות דרכים מוכרות להתערבות בעתיד ובעיקר את התכנון והתכנית (המרחבי/ הסטטוטורי/ האסטרטגי/ המכליל וכו'). זאת, תוך עירוב אופני חשיבה ויצירה של עיצוב ואומנות בפרקטיקה של חיזוי ותכנון.

rn", #>", position: nil, created_at: "2018-09-03 06:06:46", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 22949, rgt: 22950, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "סופשנה 2018: פנים מבנה וסביבה", tags: "סופשנה", "סופשנה2018", "סיפורי בוגרים", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, #>", position: nil, created_at: "2018-09-03 06:06:46", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 22949, rgt: 22950, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "סופשנה 2018: פנים מבנה וסביבה", tags: "סופשנה", "סופשנה2018", "סיפורי בוגרים", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, "

בתערוכה נכללות 19 הצעות לעתידים חדשים לישראל שהוכנו בבית המלאכה, לצד חיבורים על החשיבות והשימושיות של האוטופיות, על הדחיפות בייצורן ועל ההבטחה שהן נושאות. הבטחה שאינה תלויה במימושן אלא בתהליך ההכנה שלהן, ובמה שיכולות ללמד אותנו על עצמנו ועל עתידנו.

rnrn

קפצו פנימה: לכניסה לאתר הבוגרים לחצו כאן!

rn"'