סופשנה 2018: בוגרי המחלקה לעיצוב טקסטיל מסתכלים על העתיד בעיניים ביקורתיות

סופשנה 2018: בוגרי המחלקה לעיצוב טקסטיל מסתכלים על העתיד בעיניים ביקורתיות

'"

באמצעות כל אחת ממיומנות הטקסטיל הנלמדות במחלקה – אריגה, סריגה, הדפסה, רקמה, ליבוד ועוד, ניתן ליצור אובייקט (בגד, רהיט, מיכל), לפתור בעיה (למשל ע"י סיבים אנטי בקטריאליים, נדיפים, מוליכים), להביע עמדה (חברתית, אקולוגית, תרבותית), לחדש ולהמציא (מחקר חומרים ושילוב טכנולוגיות, בדים שמשנים צורה ותכונות) ולספר סיפור (היסטורי, עכשווי, עתידי).

rnrn

מעצב הטקסטיל פועל כמומחה בתחומו – מדען יוצר, חוקר, מנתח ומרכיב מחדש יסודות, חומרים ומבנים הנותנים מענה לאתגרי התקופה. בהסתכלות לעבר העתיד, אנחנו רואים את מעצב הטקסטיל ממשיך לפעול במפגשים: בין אדם וסביבתו; אדם וטכנולוגיה; אדם והחפצים המקיפים ועוטפים אותו; משמר את הממד הפיזי והאסתטי שתמיד יקשור אותנו חזרה לזמן ולמקום בו אנו חיים.

rn", #>", position: nil, created_at: "2018-08-27 10:00:42", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 22921, rgt: 22922, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "סופשנה 2018: עיצוב טקסטיל", tags: "סופשנה", "סופשנה2018", "סיפורי בוגרים", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, #>", position: nil, created_at: "2018-08-27 10:00:42", updated_at: "2023-07-26 11:08:31", start_date: nil, end_date: nil, place: nil, longitude: nil, latitude: nil, event_type_id: nil, website_url: nil, phone_number: nil, email: nil, degree: 1, faculty_id: nil, external_link: nil, parent_id: nil, lft: 22921, rgt: 22922, depth: 0, use_parents_menu: false, short_title: "סופשנה 2018: עיצוב טקסטיל", tags: "סופשנה", "סופשנה2018", "סיפורי בוגרים", function: nil, mailto: false, new_tab: false, is_menu: false, is_banner: false, redirect: nil, header_image_title: nil>, "

בוגרי המחלקה, מעצבים צעירים, ניצבים בפני אתגרים של הזמן הנוכחי, מוטרדים ומגיבים לנעשה סביבם, ופועלים מתוך מוטיבציה לשינוי, למען העתיד. בתערוכת הבוגרים השנה מוצגים 46 פרויקטים הנוגעים בתחומים מגוונים, נותנים פרשנות רחבה ליסודות המקצוע ומותחים את גבולות החומר הטקסטילי כגון פרשנות בטקסטיל לפרטי לבוש, טקסטיל כחומר הכרחי/מוביל בפיתוח של מוצרים רכים, משמעות הטקסטיל כמגדיר חלל, כרהיט, מסך או מחיצה.

rnrn

כמו כן, נעשו פרויקטים מחקריים של החומר הטקסטילי הבוחנים את הקשר בין חומר, צורה, מבנה ושימוש, ״טקסטיל איטי״ (slow textile), שאלות בנושא קיימות וצרכנות מוגזמת, עבודות קונספטואליות, טקסטיל ככלי לביטוי של מחאה, טרנדים בטקסטיל, ופיתוח של קולקציות עכשוויות.

rnrn

קפצו פנימה: לכניסה לאתר הבוגרים לחצו כאן!

בראש העמוד: פרויקט הגמר של שירה קפלן

rn"'