יעל פסמניק, בוגרת ביהס לאמנות רב תחומית, מציגה את התערוכה אבדות ומציאות בבית האדריכל ביפו

אבדות ומציאוּת, התערוכה שמוצגת בימים אלה בבית האדריכל ביפו, יכולה להיקרא כמערכת מפגשים מרתקת: מפגש בין שני יוצרים והמפגש האישי של כל אחד מהם עם המרחב האורבני של תל אביב; מפגש בין מדיום צילומי עכשווי לבין טכניקות מסורתיות; מפגש עם אחורי הקלעים של תהליכי התהוות היצירות; מפגש בין אדריכלות ואמנות; ומפגש רעיוני בין קיים משובש־מתפורר לבין בנייה מחדש, נוסטלגיה וגעגוע, ומבט לעתיד מדומיין.

התערוכה מציגה את תל אביב על רקע התרחשויות הזמן, כפי שהיא נתפסת ומגולמת ביצירתם של האמנית הרב־תחומית יעל פסמניק, ושל האמן, הצלם והאוצר אסף גאם הכהן. פסמניק היא בוגרת בית הספר לאמנות רב־תחומית בשנקר (2018) וכיום סטודנטית לתואר שני בתוכנית הבינתחומית לאמנויות באוניברסיטת תל אביב. מאז סיום לימודיה בשנקר היא משמשת כעוזרת הוראה במחלקה לאמנות במקום, ואף הייתה שותפה לייסודם של מספר חללי עבודה ותצוגה קולקטיביים־אלטרנטיביים בתל אביב שנועדו לשימושם של אמנים צעירים בתחילת דרכם.

לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן!