הנדסת תוכנה

מסטודנט לעובד הייטק: סטודנטים במחלקה להנדסת תוכנה משתפים בהצלחות

אחת השאלות הראשונות ששואלים מתעניינים בלימודי הנדסת תוכנה, היא: "מה הסיכוי שלי למצוא עבודה בתחום?". לשאלה זו נלוות עוד שאלות קריטיות: כמה זמן לוקח למצוא עבודה בהייטק? האם הידע שארכוש בלימודים יסייע לי למצוא עבודה שווה? האם הניסיון שאקבל בלימודי הנדסת תוכנה בשנקר יקל עליי בתהליך ההשתלבות כמתכנת בהייטק? ובכלל מה עדיף – עבודה בסטארטאפ או בחברה גדולה ומוכרת?

יצאנו לבדוק עם תלמידי המחלקה להנדסת תוכנה מה דעתם. תחילה, על נושא הבחירה בין סטארטאפ לבין חברה גדולה: היתרון בחברה גדולה הוא השם ולרוב גם התנאים והביטחון התעסוקתי. השם של החברה פותח דלתות בהמשך לחברות גדולות נוספות. אבל הנטייה של רבים היא לבחור בסטארטאפ שבו מתכנתים בשפות התכנות החדישות ביותר, מתקדמים מהר בסולם התפקידים, מקבלים עוד ועוד אחריות בשלבי הפיתוח, והמשכורות מאוד גבוהות.

סטודנט נוסף מהמחלקה, העובד במשרד ראש הממשלה וסיים שנה שלישית בהתמחות הנדסת ווב וענן מספר: "אני עובד במשרד ראש הממשלה בתפקיד Net & talend Backend developer. המשרד דרש סטודנט להנדסת תוכנה – מה שאפשר לי להגיש בקשה לתפקיד. כצפוי, הראיונות ומבחני הקבלה היו מאתגרים והנסיון שרכשתי במהלך הלימודים בשנקר סייעו לי רבות לעבור את תהליך המיון ולהתקבל לתפקיד."

יובל עוזרי, מסיים שנה שלישית, בחר לעבוד באחת החברות הגדולות Ness Technologies והוא מספר: "אני עובד בתור מדריך ומפתח (כותב) תוכן (עיוני ומעשי) לתלמידים בתכנית למנהיגות טכנולוגית וניהול ידע. הלימודים בהנדסת תוכנה בשנקר חשפו אותי לכל הטכנולוגיות אותן אני מלמד, הידע הרחב שקיבלתי במגוון תחומים מאפשר לי להעביר הלאה את כל מה שלמדתי. במילים יותר פשוטות, תוך חצי שנה הפכתי להיות הבן אדם שמעביר הדרכה למדריכים החדשים, בשנקר אנחנו פשוט לומדים דברים שלא מלמדים בשום מקום אחר."

עידן עזרן, גם הוא סיים שנה שלישית, משתף: "אני עובד בחברת סטארט-אפ בשם Deep Learning Robotics בתור מפתח תוכנה. כרגע אני נמצא בשלבי בניית מערכת מבוססת Web, שתשמש כממשק משתמש, לתפעול ועבודה עם רובוטים והתוכנה אותה החברה מפתחת. הלימודים בשנקר אפשרו לי לגעת ולהתמקצע בהרבה שפות תכנות, בעיקר Web, והקנו לי ידע רב בעולם התוכנה. הקורסים באמת באמת מכינים לתעשייה! לא חשבתי שאצליח לפתח אפליקציה וובית שתצליח להתממשק עם תוכנה ב-c++ ולהזיז רובוטים דרכה."

בר ארבל מתמקצע בשילוב אנליטיקה ופרקטיקה ומרחיב: "אני עובד ב-Radware בתור מפתח בצוות שעוסק ב-Load Balancing. רק בחודש שעברתי התחלתי, אז כרגע אני עושה פיתוח אוטומציה, בהמשך אני אשתלב בפיתוח של המוצר שלנו. מבחינת איך הלימודים בהנדסת תוכנה בשנקר עזרו – בהגדרת התפקיד חיפשו מישהו עם ידע בתקשורת, python, עבודה בסביבת linux, ושפת c, במבחנים שאלו אותי על תקשורת ומבני נתונים. אלו דברים שעברנו עליהם בלימודים, בסה"כ התהליך עבר די חלק בזכות זה."

עידן אסולין מתחיל פרויקט גמר בשיתוף פעולה עם מכון וינגייט ומספר: "אני עובד בחברת סייברביט. תפקידי בחברה הוא מפתח Backend בשפת Node, אני מפתח בצוות הדליברי של המוצר, המוצר שאליו אני משתייך הוא פתרון לאנשי soc, מערכת Incident-Response, בין היתר מפתח אינטגרציות עם מוצרי סייבר סקיוריטי של הרבה חברות מוכרות בתחום הסייבר. אני מנהל את כל עניין הקסטומיזציות במוצר מול לקוח מאוד גדול של החברה מקנדה. אני יכול לומר שהידע שקיבלתי הן מקורסי הסייבר והן מקורסי הווב במחלקה עזרו לי לא רק לצלוח את מבחני הכניסה לחברה, אלא מקנים לי ידע רב בהרבה נושאים בעבודה, כגון עבודה עם databases ותכנון שלהם, עבודה מול שירותים של aws, איסוף דרישות מלקוח, איפיון וכתיבת פיתרון. לאחרונה אף יצא לי לפתח ממשק משתמש לאחד הלקוחות של החברה ב-React. בקיצור עזר לי ממש בעיקר הקורסים של ההתמחות."

מרים נודלמן מתחילה שנה אחרונה ומספרת על ההצלחה שלה עוד משנת הלימודים השנייה: "אני עובדת משנה ב' בתור דאטה אנליסטית. יוצא לי גם לעסוק ב-data mining וקצת ב-data engineering. לחברה קוראים מדליה, הם B2B, הם עוסקים ב CX. הלימודים תרמו בעקבות קורס מסדי נתונים. באופן כללי התקבלתי גם בגלל ידע שהיה לי בפייתון והפעילות שלי בסניף she codes בשנקר."

שגיא גרנות מתחיל פרויקט גמר בשילוב לוחמת סייבר בשיתוף פעולה עם אגף מודיעין. שגיא מרחיב וממליץ: "אני התחלתי לפני שנה לעבוד בצ׳ק פוינט בתפקיד שנקרא מהנדס Application lifecycle management בצוות דב אופס, שזה בגדול להיות אחראי לדבג מערכות בproduction , קורסים שממש עזרו לי בעבודה זה קורס יוניקס וקריפטוגרפיה, תקשורת רשתות, ומחשוב ענן. באמת אלו היו קורסים אחד לאחד שמאוד עזרו לי להתקבל ולעבור את המיונים וגם להשתלב בתפקיד. לאחרונה הועברתי לצוות פיתוח, ושוב זה באמת בזכות מה שלמדתי והזכרתי למעלה וכעת אני מפתח full stack שזו משימה שאין סיכוי שהייתי עומד בה אם לא קורסי ההתמחות בווב וענן. אז תודה רבה על ההכנות המקצועיות, אני אגב ממליץ לכל אחד ללמוד את המקצוע שלנו בשנקר."

גם הבוגרים הטריים מצטרפים לדיון. מיכאל בן הרוש סיים לאחרונה פרויקט גמר ברמה בינלאומית בתחום של תיעוד הישגי שחיינים וניהולם בעזרת מערכת IoT אלחוטית לבריכה אולימפית. מיכאל משתף: "אני כיום product developper בחרבת bmc בתל אביב. הלימודים לימדו אותי את הבסיס של המקצוע כגון שפות התכנות המובילות c c++ js. מבחינתי הקורסים שעזרו לי הכי הרבה היו הקורסים שלקחתי במסגרת ההתמחות ווב וענן (אמיתי לגמרי)"

ליאור שחר, שותפו של מיכאל בעבודה על פרויקט הגמר, סיים את התואר מהנדס תוכנה בימים אלו, עם ידע וניסיון רחבים בתוכנה בשילוב חומרה. ליאור משתף: " אני עובד בישראכרט בתוך מפתח java. הלימודים בשנקר נתנו לי ארגז כלים גדול שמאפשר לגשת לרוב המשרות בתחום. ספציפית לקבלת המשרה בישראכרט תרמו לי בעיקר הקורסים בג'אווה, מבנה נתונים ולוגיקה. הלימודים מאוד פרקטים ומכינים לתעשייה. מאפשרים השתלבות מהירה בארגון מכיוון שלומדים גם על טכנולוגיות שקיימות בתעשייה. לי מאוד עוזר בתפקיד שאני יודע איך טכנולוגיית ה-web והענן עובדת, השכבות השונות, מה נמצא ב-front ומה ב-back, ניהול גירסאות, SQL דיאגרמות, ועוד המון דברים שלמדנו."

רעות לייב הגישה פרויקט גמר שמשלב IoT עם ווב וענן ומחכה לתשובה מכנס באיטליה, אליו נשלח הצמיד החכם שפותח במסגרת פרויקט הגמר. רעות ממשיכה: "אני עובדת בחשבונית ירוקה בתור מפתחת backend. מה שעזר לי להתקבל לעבודה זו ההתמחות web המיוחדת שיש לנו בלימודי הנדסת תוכנה בשנקר, סטודנטים במכללות אחרות וגם באוניברסיטאות לא עושים קורסים מיוחדים בweb ובטח לא ברמה של מכללת שנקר. קיבלתי בחינה הביתה ועברתי אותה בזכות התמחות זו. בנוסף נשאלתי לפתע ללא לימוד מקדים בראיון עבודה על נושא מקביליות,  db, ושאלות נוספות מעולם הbackend ועברתי את כולם רק בזכות ההקשבה בשיעורים ולא בגלל שלמדתי בצורה מיוחדת לראיון זה."

שי רובך מסיים שנה רביעית, אחרי שסיים בהצלחה פרויקט גמר שפותח בעקבות צורך של מכון ויצמן למדע: "אני עובד מזה שנתיים בחברת CheckPoint בתור מפתח תוכנה. המשרה כוללת פיתוח תשתיות הצפנה, בדגש על פרוטוקולי תעבורה מוצפנים כגון TLS,SSH ועוד. הידע שרכשתי בקורסי הליבה של C/C++, לינוקס, תקשורת ומערכות הפעלה נתנו לי את כל הכלים ההתחלתיים ואת הידע הבסיסי כדי להתקבל למשרה, להתקדם ולבנות את מעמדי בחברה."

בודק...