הנדסת תוכנה

נהלים אקדמיים במחלקה להנדסת תוכנה

תקנון המחלקה מבוסס על תקנון שנקר ומכיל סעיפים נוספים ולוחות זמנים לביצוע.

שנת הלימוד תשפ"ד

  1. נוכחות
    1.1 הנוכחות בשיעורים הינה חובה על פי תקנון שנקר: "נוכחות הסטודנט/ית בשעורים הינה חובה, למעט בקורסים בהם המרצה קבע/ה מראש שאין חובת נוכחות. היעדרות מעל שלושה שיעורים (ובקורסים המתקיימים פעמיים בשבוע, מעל 6 שיעורים) תגרור רישום ציון נכשל באותו קורס ויהיה חובה לחזור על הקורס בסמסטר אחר. היעדרות בשל מילואים, טיפולי פוריות הריון ולידה, או סיבה אחרת שקיבלה אישור ראש המחלקה או אישור המזכירות האקדמית (זאת על פי תקנון שנקר אינה נכללת במניין ההיעדרויות)."
    1.2 רוב הקורסים מועברים באופן פרונטלי, מתוך הנחה כי הסטודנט/ית נוכח/ת בשיעורים, קורא/ת את חומר הרקע במועד הנדרש ומשתתף/ת בדיונים במהלך השיעור. אי לכך, כל שנאמר ושמוצג בשיעור, בין אם על ידי המרצה בהרצאה, בתשובות שהושבו לשאלות שהוצגו, או במהלך דיון שנערך בכיתה, מהווה חלק מהותי של חומר הלימוד והסטודנט/ית יכול/ה להידרש להוכיח בקיאות בחומר זה, במבחן או בכל מטלה אחרת שתוטל עליו/ה.
  2. תנאי מעבר
    2.1 תנאי המעבר של כל קורס רשומים בסילבוס הקורס.
    2.2 ציון מעבר משנה לשנה הוא 60, וגם מעבר כל הקורסים החוסמים(*) של אותה השנה.
    2.3 מעל 3 כשלונות בסוף סמסטר א' בכל אחת משנים א'-ג' יעלה לדיון לגבי תכנית לימוד מצומצמת בסמסטר ב'.
    2.4 וועדת הוראה מחלקתית שנתית מתקיימת בסוף אוגוסט ובה יידונו בסטטוס האקדמי שעומדים בתנאים המוגדרים בתקנון שנקר לעלייה לוועדת הוראה עליונה. בנוסף, יעלו לוועדה נכשלים מעל פעמיים בקורס חוסם(*). במידה והוועדה תמליץ על הפסקת לימודים, ההמלצה תובא לאישור בפני וועדת הוראה עליונה של שנקר והחלטותיה אינן ניתנות לערעור, ככתוב בתקנון שנקר.
    2.5 תואר בהנדסת תוכנה נלמד במשך 4 שנים. סטודנט שנכשל בקורס חוסם גורר פתיחת שנה חמישית. סטודנט שמצבו האקדמי מחייב פתיחת שנה שישית ומעלה, יועלה לדיון בפני וועדת הוראה לבחינת המשך הלימודים. במידה והוועדה תמליץ על הפסקת לימודים ההמלצה תובא לאישור בפני וועדת הוראה עליונה של שנקר והחלטותיה אינן ניתנות לערעור.

* קורס חוסם הינו קורס אשר כישלון בו מונע את האפשרות לסיים את התואר בארבע שנים, כתוצאה מהשפעה על קורסי המשך שהקורס הינו קדם שלהם. בכל סמסטר ישנם מספר קורסים חוסמים.

  1. פניה למחלקות עזר: פנייה למחלקות עזר ובקשת ציוד תתבצע דרך מזכירות  המחלקה ולא באופן ישיר (כגון: תחזוקה, יחידת המחשוב וכו').
  2. פרויקט הגמר
    4.1 מטרת הפרויקט היא סיכום 4 שנות לימוד במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, תוך הצגת היקף ורמה מקצועית המשקפים את המיומנות והכישורים של הסטודנט/ית.
    4.2 פרויקט הגמר מורכב משני סמינרים, והפרויקט עצמו בהיקף 6 נ״ז.
    4.3 תנאי קדם לסמינר פרויקטי גמר 1 כמפורט בסילבוס הסמינר: ציון עובר בכל קורסי החובה של שנים א+ב+סמסטר א׳ של שנה ג׳+רמת מתקדמים ב' או פטור באנגלית. סטודנטים המשלימים קורסים יירשמו ״על תנאי״.
    4.4 תנאי קדם לסמינר פרויקטי גמר 2 כמפורט בסילבוס הסמינר: ציון עובר בסמינר פרויקטי גמר 1+פטור באנגלית+אוטומטים וקומפילציה+ מערכות הפעלה +סך של 115 נ״ז בלימודי התואר.
    4.5 פרויקטי גמר ניתן לעשות בזוגות, בשלשות או ברביעיות בלבד.
    4.6 כדי לעבור את פרויקט הגמר, בנוסף לדרישות היקף ומורכבות, יש לעבור את סמינר פרויקט גמר 2, שהינו סמינר שנתי המלווה את פרויקט הגמר, ויש להגיש ולעבור: מסמכי srs, sdd, אישורי אלפא ובטא, הצגת דוח מחקרי, הצגה בפרזנטציה, השתתפות בתערוכת הבוגרים, הגשת ספר פרויקט גמר בקיץ, והגעה להגנה בסוף תקופת המבחנים של סמסטר הקיץ.
    4.7 ספר פרויקט הגמר מוגש בסוף אוגוסט וכל ההגנות מתקיימות בחודשים ספטמבר-אוקטובר, בסוף תקופת המבחנים של סמסטר הקיץ. ציונים מוגשים באופן מרוכז למזכירות האקדמית בנובמבר-לקראת קבלת אישור הזכאות לתואר, במידה ואין חובות אקדמיים נוספים. אי הגעה להגנה מחייבת הגעה להגנה בשנה העוקבת וגרירת הלימודים לשנה נוספת.
    4.8 אי מילוי חובות אקדמיות המפורטות בסילבוס של סמינר פ״ג 2 עד היום הראשון לסמסטר ימנע מהסטודנט/ית להתחיל פרויקט גמר, גם אם אושר לו/ה צוות, נושא ומנחה.
    4.9 לסטודנטים יינתן מירב החופש היצירתי וההנדסי לקביעת נושא פרויקט הגמר או לבחירת נושא מתוך המגוון המוצע על ידי סגל המחלקה וצוות המנחים. הנושא יאושר על ידי ראש המחלקה.
    4.10 הסטודנטים אחראים לרכישת ציוד הקצה לפרויקטי הגמר, כולל מחשוב, שירותי ענן, סנסורים, וכן הלאה.
    4.11 מעבר משלב לשלב יתאפשר לאחר שוועדת פרויקט הגמר תעריך את הישגי ותפקוד הסטודנט בחיוב.
    4.12 סטודנטים שהפרויקט שלהם לא יעמוד בקריטריונים תפקודיים/ רעיוניים/ טכניים/ הנדסיים כפי שתפסוק הוועדה, לא יוכלו להמשיך בעבודה על פרויקט הגמר. ניתנת אפשרות להתחיל ולעבוד מחדש על פרויקט אחר וחדש בשנת הלימודים העוקבת. הוועדה מורכבת מראש המחלקה להנדסת תוכנה, שופטים חיצוניים ומרצים בכירים במחלקה (מנחי פרויקט הגמר). 
    4.13 על פי תקנון שנקר: לא ניתן להגיש ערעור על ציון בפרויקט גמר בהנדסת תוכנה מאחר והציון ניתן בהרכב של וועדה.
  3. הגשות בקורסים
    5.1 עמידה בלוח זמנים – את המטלות בקורסים יש להגיש במועד שנקבע- איחור בהגשת העבודה יגרור הורדת ציון או נכשל, כמפורט בתקנון שנקר.
    5.2 עבודה במודל של קבוצה מחייבת את כלל חברי הצוות להגיע לביקורת הפרויקטים ולהגשות. חלוקת העבודה והאחריות תוגדר ותנוהל מול המרצה.
    5.3 אי התייצבות לביקורות פרויקטים או להגשות ללא אישור ראש מחלקה תגרור ציון נכשל בקורס או בפרויקט, על פי החלטת המרצה.
  4. העתקות: ההנהלה האקדמית של מכללת שנקר רואה בחומרה כל סוג של העתקה ועבירה אתית. סטודנט/ית שנתפס/ת מעתיק/ה יועלה לוועדת משמעת והנושא יטופל בהתאם לתקנון שנקר.
  5. התמחות מחלקתית (5 קורסים לפחות + פרויקט גמר):
    7.1 הרישום להתמחויות דאטה סיינס וווב וענן מתחיל באמצע שנה ב'. אישור קבלה להתמחות ניתן בתחילת שנה ג'. הרישום להתמחויות ה-4 שנתיות נסגר במהלך שנה א'.
    7.2 מתקבלים להתמחויות דאטה סיינס וווב וענן סטודנטים שעברו את כל קורסי החובה של שנים א'-ב' ולא לומדים במערכת מצומצמת. אי מעבר של קורסי קדם בהתמחויות מחייב הוצאה מההתמחות או פתיחת שנה.
    7.3 על סטודנטים שנרשמו ללימודים החל משנת תשע"ט לבחור התמחות ולסיים אותה, כחלק מלימודי התואר.
    7.4 קורס STEP בהנחיית מר רואי זרחיה: זוהי תכנית כלל-שנקרית, ואינה התמחות מחלקתית. קורס STEP ייחשב במקום קורס בחירה כלל-שנקרי הנדרש לתואר. הקורס יכול להיחשב במקום הקורס השישי.
  6. שמירת ציוד: 
    8. יש לשמור על הציוד בכיתה ובתחומי המחלקה ואין להזיז ציוד השייך לכיתה. סטודנט/ית שימצא משחית ציוד יועלה לדיון לוועדת משמעת. סטודנט/ית שנתקל/ת בציוד שאינו תקין מתבקש לדווח על כך למזכירות המחלקה.
  7. מעבר בין מסלולים (מרוכז/ רגיל / הנדסאי תוכנה / זינוק):
    9. ניתן לעבור בין מסלולים מרוכז לרגיל ולהיפך רק על ידי בקשה בטופס, שנפתח לפני תחילת כל סמסטר. המעבר מאושר רק במידה ויש מקום במסלול המבוקש. טופס לבקשה נמצא באתר המחלקה להנדסת תוכנה בשנקר.
  8. רישום לקורסים: 
    10. סטודנטים נדרשים ללמוד את המערכת המלאה המוצעת על ידי המחלקה. דחיית קורסים עלולה לגרור את לימודי הסטודנט מעבר לשנה רביעית או ליצור חפיפות קורסים במערכת (אין אישור לחפיפות קורסים. במידה ויש חפיפה, המתאמת תשאיר רק את הקורס של השנה הקודמת או קורס חוסם). על סטודנטים שגוררים את לימודיהם מעבר לשנה רביעית- בשל השלמת קורסים, למלא טופס בקשה לרישום. הטופס נמצא באתר שנקר. סטודנטים שהקדימו קורסים נדרשים למלא בטופס בקשה למחיקת הקורס על מנת שלא יחוייבו בגינו. המערכת השנקרית רושמת אוטומטית את הסטודנט לפי המסלול והשנתון שלו, ללא התחשבות אם הסטודנט הקדים את הקורס ואינה מודעת לכשלונות עבר או דחייה של קורסים.
    10.1 מאזן- סטודנטים יכולים להיכנס לפורטל הסטודנטים ולצפות בסטטוס האקדמי שלהם.
    10.2 באחריות הסטודנט לוודא שהוא רשום ומסיים בהצלחה את כל קורסי החובה לשנתון שלו וגם קורסים שלא עבר/דחה, או לדאוג להשלימם במידת הצורך.
    10.3 סטודנט משנים מתקדמות שמבקש לדחות קורסים משנים קודמות- נדרש  לאישור חריג מראש המחלקה.
  9. התנהלות נאותה בין סטודנט לבין מרצה, ובין סטודנט לחברו:
    11. אנו מקפידים על דרך ארץ וכבוד הדדי במחלקה. התנהגות שאינה הולמת מוסד אקדמי ואינה ראויה ומכבדת תטופל בחומרה. לערכי הליבה של המחלקה להנדסת תוכנה לחצו כאן.

ט.ל.ח

בודק...