מיטב החידושים בתחום הננוטכנולוגיה הוצגו בכנס ה-8 לתעשיית הפלסטיקה והגומי שאירחה המחלקה להנדסת פלסטיקה

פרופ' קרול בארי, אף היא מהמרכז לננו-טכנולוגיה ב-Umass Lowell, הציגה את תוצאות הפיתוח להזרקה של חומרים פלסטיים בעלי פני שטח ממדי ננו-מטרי שמטרתו מניעת הדבקה של קרח על משטחי מכוניות, מטוסים וכבלי חשמל. מחקר זה בוצע במסגרת פרויקט משותף עם פרופ' חנה דודיוק, ראש המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר.

פרופ' פיטר סאהה, רקטור אוניברסיטת זלין בצ'כיה, הציג במסגרת הכנס את תחום המסננים על בסיס סיבים ננו-מטריים. עוד השתתפה ד"ר אלה זאק ממכללת חולון שסקרה את תוצאות המחקר המשותף עם שנקר על הכללת ננו-חלקיקי טונגסטן סולפיד להעלאת העמידות של חומרים פלסטיים בשחיקה.

במהלך הכנס הציגו מדענים וסטודנטים של המחלקה להנדסת פלסטיקה את עבודות המחקר שלהם:

• ד"ר אולגה שפלב סקרה את תחום המחקר שלה על ננו-חלקיקי גרפין באפוקסי לקבלת חומרים מוליכים בעלי תכונות מכניות ותרמיות משופרות.
  • ד"ר אייל כהן - בוגר התוכנית המשותפת עם UMass Lowell - הציג את ממצאי עבודת הדוקטורט שלו שעסקה בשיטות הכנה חדשניות להכנת חומרים מתאמים לננו-צינוריות מפחמן לחומרים פלסטיים המיוצרים בהיתוך.
  • אור קריב, שסיימה את עבודת המאסטר שלה במחלקה להנדסת פלסטיקה, הציגה את ממצאי עבודתה שעסקה בהשפעת ננו-צינוריות מטונגסן סולפיד על התכונות של פוליאוריתנים.
  • רוני אפרתי הציגה מסקנות מעבודת המאסטר שלה, הכולל תהליך חדשני לשילוב חומרים אנטי בקטריאליים באריזות מזון על בסיס ננו-חרסיות ושמנים אתריים.

מהפכת הננוטכנולוגיה ביססה את מקומה בתעשייה ובמחקר, בדגש על עולם הפלסטיקה והגומי. בתחילת חודש פברואר אירחה המחלקה להנדסת פלסטיקה את הכנס ה-8 ליישומי ננוטכנולוגיה בתעשיית הפלסטיקה והגומי, במהלכו הוצגו החידושים והפיתוחים האחרונים בתחום.

את הכנס פתח ד"ר רפי קוריאט - יו"ר מאגד NES ויו"ר משותף של היוזמה הלאומית לננו-טכנולוגיה בישראל (INNI) - שסקר את ההתפתחויות העולמיות בתחום הננו-טכנולוגיה וציין את התרומה המשמעותית של המחלקה להנדסת פלסטיקה.

פרופ' שמואל קניג - דיקן הפקולטה להנדסה בשנקר וראש המחלקה לתואר שני בהנדסת פלסטיקה - הציג את היישומים הקיימים והעתידיים של פולימרים ננו-מרוכבים בתעשיית הפלסטיקה והגומי. אחריו הרצתה פרופ' גו'אי מייד מהמרכז לייצור בננו-טכנולוגיה באוניברסיטת UMass Lowell במסצ'וסטס על הפיתוחים לייצור בננו-טכנולוגיה - חלקם פרי שיתוף פעולה עם המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר.