הפלסטיקה והפולימרים בשרות האנושות (מאמר מאת פרופ' שמואל קניג)

עדכונים

הפלסטיקה והפולימרים בשרות האנושות (מאמר מאת פרופ' שמואל קניג)

עד לאחרונה לא עבר יום ללא סיפור שלילי על חומרים פלסטיים. תמונות של מוצרים מפלסטיק הפוגעים בחיי הטבע או שקיות המזהמות את חופי הארץ הביאו לקולות שקראו להפסיק את השימוש בחומרים פלסטיים. הדימוי הרווח הוא של חומרים מזהמים ומזיקים לסביבה. לא כך הדבר, הפולימרים הם מאז ומעולם חומרים ידידותיים לסביבה, מעצם טבעם עקב היכולת למחזר אותם!

התפשטות מגפת הקורונה והמשבר הציבורי ברפואה העולמית, הביאה למסקנה הבלתי נמנעת שציוד מגן אישי, ערכות בדיקה וציוד רפואי מציל חיים המבוססים על פלסטיקה ופולימרים, הם הבסיס לעצירת המגיפה הקטלנית.

כיצד ניתן היה לתאר את המלחמה של האנושות בנגיף הקורונה ונגזרותיו, ללא מסיכות מגן (מאריגים פלסטיים), ללא ציוד מגן לצוותי הרפואה (מחומרים פלסטיים אטומים), ערכות בדיקה (מחומרים פלסטיים) , קפסולות שקופות, ומזרקים (מחומרים פלסטיים).

בימים האחרונים היינו עדים לזיהום חופי ישראל בזפת ונפט גולמי, שהביאו לשואה אקולוגית לצמחייה וליצורים ימיים. ניקוי החופים מהפסולת הרעילה נעשה על ידי שימוש בשקיות פלסטיות. הסיבה היא פשוטה. לא ניתן להשתמש בשקיות מנייר עקב הרטיבות של הזיהום הימי. גם השימוש בכלי זכוכית או מתכת אינו בא בחשבון, עקב משקלם הגבוה ומחירם. אם ניתן היה לגלות את הזיהום בלב ים, מבעוד מועד, עוד כשהיה רחוק מהחוף, ניתן היה להצמיד ולקבע את הפסולת, לבודדה ולמנוע את התפשטותה לחופים, וזאת באמצעות חומרים פלסטיים/פולימריים בעלי כושר ציפה, לכיתור ונטרול הפסולת.

תרומתם של החומרים הפלסטיים לאנושות היא אדירה. חומרים פלסטיים הם בעלי צפיפות הקטנה פי 6 ממתכות ופי 2.5 מאלומיניום וזכוכית. לא ניתן לתאר את משקל המכוניות ללא חומרים פלסטיים וצריכת הדלק לתפעולם, או מה היה גורלם של המטוסים ללא שימוש בחומרים מרוכבים על בסיס חומרים פלסטיים. חומרים פלסטיים מביאים לחיסכון בצריכת אנרגיה, הן עבור יצורם והן לחיסכון בצריכת דלק, במכוניות ומטוסים, עקב משקלם הנמוך.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר