Researchי המחלקה להנדסת פלסטיקה הוצגו בכנס הבינלאומי "ננו-ישראל 2012" שעסק בפיתוחים חדשניים בננוטכנולוגיה

עדכונים

Researchי המחלקה להנדסת פלסטיקה הוצגו בכנס הבינלאומי "ננו-ישראל 2012" שעסק בפיתוחים חדשניים בננוטכנולוגיה

מיפן ועד ארה"ב, מקנדה ועד סין: מדענים ואנשי תעשייה בכירים מרחבי העולם התכנסו בשבוע האחרון של חודש מרץ במלון "דיוויד אינטרקונטיננטל" בתל-אביב, שם נערך כנס בינלאומי שהוקדש ליישומי ננו-טכנולוגיה בתחומים שונים.

אור קריב, סטודנטית לתואר שני בהנדסת פלסטיקה ופולימרים ב"שנקר", הציגה בכנס פוסטר שסיכם את Researchה העוסק ב"השפעת ננו-חלקיקים מסוג טונגסטן דיסולפיד על דבקים מסוג פוליאוריתן".

בResearch התגלה מבנה מיוחד בחומר הפלסטי, עקב נוכחות של ננו-חלקיקים מסוג מיוחד. לתוצאה זאת השלכות מרחיקות לכת על האפשרות להנדס ולשפר את התכונות של חומרים פלסטיים באמצעות ננו-חלקיקים – הן בשילוב עם סיבים לקבלת חומרים מרוכבים משופרים, הן כדבקים למערכות רפואיות, אלקטרוניות ותעופתיות.

Researchה של קריב בוצע בהנחייתה של פרופ' חנה דודיוק, ראש המחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר, ובשיתוף עם פרופ' רשף טנא ממחלקה לחומרים ופני שטח במכון ויצמן, אשר המציא ופיתח את החלקיקים בהם נעשה שימוש.  

בדומה למוסדות מובילים אחרים בארץ (בהם הטכניון, האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת תל-אביב), Researchה של קריב נתמך וממומן על-ידי הפרויקט המאגדי NES, המתוקצב דרך המדען הראשי של התמ"ת (תוכנית מגנ"ט), בשיתוף מפעלים מובילים בתעשייה, בהם: רפא"ל, התעשיה האווירית, פלסן, אלאופ וננומטיריאלס.

Research מרתק נוסף שהוצג בכנס היה של מרק שניידר, שקיבל השנה תואר מוסמך בהנדסת פלסטיקה (M.Sc) מ"שנקר". הוא הציג פוסטר על עבודה שנערכה בשיתוף עם מכון ויצמן למדע והמכון הטכנולוגי חולון בנושא "השפעת ננו-חלקיקים על חיכוך במערכות אפוקסי". עבודה זאת מהווה חלק חמישי בסדרת מאמרים שפורסמו בירחונים מקצועיים והרצאות שניתנו בכנסים בינלאומיים.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר