מאמר משותף בין המחלקה להנדסת חומרים פולימריים וביה"ס לכימיה באוניברסיטה העברית התקבל ל-Advanced Materials

מחקר

תאור גרפי של המאמר שאושר המתאר את המחזור המעגלי של דבקים בכיוון החץ • המעבר בשער המוקרן של מולקולות בודדות לקבלת מבנה בעל קשרים כימיים • המעבר במיקרוגל הגורם לפרוק הקשרים הכימיים לקבלת מולקולות בודדות וחוזר חלילה

מאמר משותף בין המחלקה להנדסת חומרים פולימריים וביה"ס לכימיה באוניברסיטה העברית התקבל ל-Advanced Materials

מאמר פורץ דרך שנכתב בשיתוף פעולה בין המחלקה להנדסת חומרים פולימריים בשנקר ובית הספר לכימיה של האוניברסיטה העברית התקבל לפרסום בעיתון היוקרתי Advanced Materials (אימפקט פקטור 27.4 ו-H פקטור של 640).

המחקר, שכותרתו "Untying the Knot: A Fully Recyclable, Solvent-Free, Wide-Spectral Photocurable Thermoset Adhesive", נערך במסגרת עבודת הדוקטורט של נתנאל יאראק, בוגר התואר הראשון והשני של המחלקה, בהנחייה משותפת של פרופ' חנה דודיוק משנקר ופרופ' שלמה מגדסי מהאוניברסיטה העברית.

המחקר מציע פתרון חדשני לבעיה מורכבת בתעשיית הדבקים – פירוק וניצול מחדש של דבקים שעברו צילוב כימי. באמצעות פיתוח הרכבים כימיים עם קשרים דינמיים, הצליחו החוקרים ליצור דבק שניתן לפרק ולהרכיב מחדש מספר רב של פעמים בעזרת גירויים חיצוניים כמו שינויי קרינה, חומציות או טמפרטורה.

הישג זה מזכיר את פתרון "הקשר הגורדי" המיתולוגי על ידי אלכסנדר הגדול, אך בדרך מדעית המאפשרת שימוש חוזר הן בדבק והן במערכות היקרות המודבקות באמצעותו, ללא צורך בפירוק מכני הגורם לפסולת.

זהו המאמר השני של קבוצת המחקר שהתקבל לפרסום בעיתון המוביל Advanced Materials!

הטכנולוגיה החדשנית תהווה בסיס לשיתוף פעולה עם פרופ' Erin Leitao מהפקולטה למדעי הכימיה באוניברסיטת אוקלנד בניו-זילנד, לפיתוח דבקים ופולימרים סיליקוניים. שיתוף הפעולה נרקם במהלך השבתון באוניברסיטה של פרופ' חנה דודיוק ופרופ' שמואל קניג.

לקריאת המאמר, לחצו כאן>>

תאור גרפי של המאמר שאושר המתאר את המחזור המעגלי של דבקים בכיוון החץ
•	המעבר בשער המוקרן של מולקולות בודדות לקבלת מבנה בעל קשרים כימיים
•	המעבר במיקרוגל הגורם לפרוק הקשרים הכימיים  לקבלת מולקולות בודדות וחוזר חלילה
תאור גרפי של המאמר שאושר המתאר את המחזור המעגלי של דבקים בכיוון החץ. המעבר בשער המוקרן של מולקולות בודדות לקבלת מבנה בעל קשרים כימיים – המעבר במיקרוגל הגורם לפרוק הקשרים הכימיים לקבלת מולקולות בודדות – וחוזר חלילה.
whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר