אירוע חבר הנאמנים בשנקר 2021

אירוע חבר הנאמנים בשנקר 2021

במסגרת אירועי סוף השנה של שנקר, התקיימה ביום שני (19.7) ישיבת חבר הנאמנים של שנקר. לאור אתגרי התקופה, הישיבה הייתה היברידית. חבר הנאמנים מחו"ל, לצד מספר חברים מהארץ, לקחו חלק בזום, ובמקביל התקיים אירוע באודיטוריום המכללה. את האירוע אירחו יו"ר חבר הנאמנים הגבר' אורית אפרתי, יו"ר הועד המנהל – מר צבי ימיני, ונשיא שנקר – פרופ' שיזף רפאלי, בהשתתפות הדיקנים וראשי המחלקות.

"לאן מועדות פניה של האקדמיה בעולם משתנה?" אמרה הגבר' אפרתי בפתח דבריה.

"איך – וכיצד – ניתן להישאר רלוונטיים ואטרקטיביים בעולם שהוא כולו אינסטגרמי, דיגיטלי, עולם הגיימינג, קריפטו NFT, עולם שבו נוסעים לירח אחת לחודש. זו תקופה של תהפוכות גדולות, עולם דינמי שרץ מהר ומשתנה כל יום וצו השעה מחייב אותנו לעצור לרגע ולעשות חושבים. שנקר בורכה בדיקנים, ראשי מחלקות ובמרצים יצירתיים, חדשניים ופורצי דרך. כחלק מההבנה שעלינו להישאר רלוונטים, שנקר, בראשות הנשיא, נערכת לכתוב ולעצב מחדש את החזון והאסטרטגיה של המוסד היצירתי הזה. ככל שנקדים ונערך, כך נהיה מוכנים לשינויים שהמציאות תציב בפנינו."

אורית אפרתי

יו"ר חבר הנאמנים אורית אפרתי

"החלום שלי, בעשר השנים שאני מלווה את שנקר, כתעשיין וכמרצה, די מתגשם", אמר יו"ר הועד המנהל מר צבי ימיני. "הקשר בין טכנולוגיה לעיצוב, בין תעשייה לעיצוב, הולך ומתעצם. הייחודיות של שנקר היא השילוב בין התחומים האלה."

צבי ימיני

יו"ר הועד המנהל צבי ימיני

בהמשך הערב עלה פרופ' שיזף רפאלי – נשיא נשקר, להצגת הישגים משמעותיים של המכללה מהשנה האחרונה:

1. מספר המלגות הרב ששנקר מעניקה לסטודנטים.

2. דגש על מחקרים בינלאומיים, במסגרת רשות המחקר, היצירה והפיתוח של שנקר, בראשות סגן נשיא שנקר – פרופ' שמואל קניג.

3. השקת הפודקאסט השנקרי החדש – "הצנטרום של הפיילה".

שיזף רפאלי

נשיא שנקר פרופ' שיזף רפאלי

חבר הנאמנים אירח 5 בוגרות ובוגרים מדיסציפלינות שונות, כולם נמצאים בחוד החנית של עולם החדשנות. ראשית עלתה הבוגרת נירית טקלה (בית הספר לאמנות רב-תחומית), שסיפרה על המסע שלה בשנקר מתחילת הלימודים ועד סיומם, ועל סגנון היצירה הצבעוני והייחודי שלה.

נירית טקלה

לאחר מכן, עלו בוגרות ובוגרי שנקר, נגה ספיר (בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל וה-CEO של Reflect Innovation), עודד בביוף (בוגר המחלקה לתקשורת חזותית וסמנכ"ל עיצוב בחברת SimilarWeb), עמרי בר זאב (בוגר המחלקה לעיצוב תעשייתי, מנהל אומנתי בחברת PrimeManyone ושותף בחברת Mayone) ותמיר ג'רבי (בוגר בית הספר להנדסת תעשייה וניהול וסמנכ"ל צמיחה ב-Lemonade), לפאנל בהנחיית עידית ברק – מרצה בכירה במחלקה ליעצוב אופנה, על היום שאחרי שנקר ועתיד האקדמיה כפי שהם רואים אותו.

חברי הפאנל. משמאל לימין: עידית ברק, נגה ספיר, עמרי בר זאב, עודד בביוף ותמיר ג'רבי

לקינוח, עם כוס יין בידם, סיירו חבר הנאמנים סביב פרויקטי הגמר של תלמידות ותלמידי הפקולטה להנדסה ולעיצוב.

בראש העמוד: הגב' אורית אפרתי ומר צבי ימיני. צילומים: אחיקם בן יוסף