Xnet: מעצבים גרפיים מובילים חזרו לכרזת יום העצמאות שיצרו בעשור הקודם ועדכנו אותה לישראל של שנת 2017

תערוכות

Xnet: מעצבים גרפיים מובילים חזרו לכרזת יום העצמאות שיצרו בעשור הקודם ועדכנו אותה לישראל של שנת 2017

'"

בעשורים הראשונים לקיומה של מדינת ישראל, ייצגה כרזת יום העצמאות הממלכתית את פאר התוצרת של קהילת המעצבים הגרפיים המקומית. עם השנים איבדה הכרזה את כוחה, כתוצאה מהתפתחות הטכנולוגיה ודעיכתו של הפורמט המודפס, כהד לשינוי החברתי שעברה המדינה. קשה לחשוב כיום, אפוא, על דימוי אחד ומוסכם שיבטא את קולה של מדינה שלמה.

כדי להחיות את המסורת ולתת למעצבים הזדמנות לבטא את יכולתם ולהביע עמדה, יזם דוד גרוסמן – אז ראש המחלקה לעיצוב גרפי ב"שנקר" – שתי תערוכות: הראשונה, 56×56, התקיימה ב-2004 לרגל יום העצמאות ה־56 של ישראל, והציגה 56 כרזות של 56 מעצבים שונים. כעבור שנה התקיימה השנייה, 57×57, ואז יצא קול קורא שהזמין מעצבים להגיש את עבודותיהם לוועדת שיפוט שכללה את חתני פרס ישראל דן ריזינגר ודוד טרטקובר, ואת יקי מולכו, בזמנו מרצה בכיר במכללה. נבחרו 57 כרזות, ומתוכן בחרו השופטים בשלוש כרזות זוכות: במקום ראשון ענת ויידן (אז בכר), במקום השני רוני אדרי ובמקום השלישי מושון זר-אביב.

נדב ברקן, מרצה במחלקה לתקשורת חזותית, החליף את חגיגות 57 השנים בציון 50 שנה לכיבוש השטחים (יח"צ)

בדרך כלל, כרזות שנוצרות לתערוכות כאלה משקפות את הרגע שבו נוצרו, ונשכחות לאחר נעילת התערוכה שבה הוצגו. לרגל יום העצמאות ה־69 של ישראל, החלטנו במכון שנקר לתיעוד וחקר העיצוב בישראל, בהזמנת ערוץ העיצוב של Xnet, לחזור לכמה מהמעצבים שהשתתפו בתערוכות ההן, ולבקש מהם לבחון את הכרזה המקורית שעיצבו, את המסר שעולה מהן, וליצור כרזה מעודכנת עם מסר עכשווי שמתאים ל-2017, על בסיס הכרזה שעיצוב אז.

בראש העמוד: הכרזה של מושון זר-אביב, שעיצב את גדר ההפרדה כמו עטיפת ממתק (יח"צ)

rn", #, #'

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר