הבוגרות רוקסי מונטאו (עיצוב טקסטיל) ותאיר אלמור (עיצוב תעשייתי) מציגות בתערוכה Perioday

חדשות ואירועים

הבוגרות רוקסי מונטאו (עיצוב טקסטיל) ותאיר אלמור (עיצוב תעשייתי) מציגות בתערוכה Perioday

מתרגשים עבור הבוגרות רוקסי מונטאו (עיצוב טקסטיל) ותאיר אלמור (עיצוב תעשייתי), שיציגו בתערוכה Perioday, שתתקיים במזא"ה 9 ב-18.06.21!

פרטי האירוע:

לונה – תנועת המחזור של ישראל מזמינה אתכן.ם לחגוג לראשונה בישראל את יום הווסת הבינלאומי עם תוכן פאן מאוד ועל הדרך לפתוח את הלב.

לונה שואפת למגר את מחזור העוני (הרחבה בהמשך) ואת הסטיגמה סביב הווסת והמחזור החודשי, באמצעות יצירת רשת תרומות של מוצרי מחזור, קידום מדיניות להוזלת מחירים, קמפיינים להעלאת מודעות והנכחה ברשתות החברתיות ובמרחבים הציבוריים.

בתמונה: פרויקט הגמר של תאיר אלמור – ייצוג של נשים ע"י כדים. שאלות על ייצוג של גוף ומיניות נשית, ושאלות על תפקידה של המעצבת בחברה – מהו עיצוב נשי ומהו עיצוב לנשים? (צילום: אחיקם בן יוסף)

ב-18.6 נציין את יום הווסת הבינלאומי (שיחול מעט קודם) בארוע מרגש במזא"ה 9, בית הצעיר לתתים והצעירות של עיריית תל אביב-יפו, שפועל לעידוד היזמות החברתית בעיר ולקידום מדיניות לטובת צעירים.ות ומעניק להן.ם בית ליצירת תכנים במקום בהתאם לצורך.

מהו מחזור העוני?

המונח Period Poverty מתאר תופעה בה בשל קושי כלכלי אין אפשרות לרכוש מוצרי מחזור. כאן בישראל ובמקומות רבים בעולם, לא רק שהמוצרים האלו לא זוכים לסבסוד – אלא שגם מוטלים עליהם מסים גבוהים. בשנים האחרונות העולם מתעורר ומבין – הווסת והמחזור החודשי הן לא מותרות!

בתמונה: פרויקט הגמר של רוקסי מונטאו – טקסטיל שהודפס בדפוס משי בשילוב דם הווסת ונקבר באדמה במשך שנה, שם התהווה העבודה כעובר וספגה את סיפורה מהטבע (צילום: נטאשה זריקר)

בישראל חלה לאחרונה עליה חדה ומדאיגה בבקשות לתרומות של מוצרים אלו, בין היתר בשל משבר הקורונה שהביא להחרפה במצבן הסוציו-אקונומי של אוכלוסיות מוחלשות ממילא. זוהי רק תחילתו של שפל כלכלי קשה ומאתגר, וכבר עכשיו 70% מהמובטלים בישראל הן בעצם מובטלות. נשים רבות מוצאות עצמן במצבי עוני קשים וחסרי תקדים.

לדף האירוע בפייסבוק לחצו כאן!

עם החרפת המשבר הכלכלי התחלנו לאסוף תרומות חד פעמיות מחברות למוצרי מחזור אותן חילקנו ל-4,000 נשים ונערות. השאיפה היא להמשיך לחלק תרומות בהיקף כזה לפחות על בסיס חודשי, מאחר שמספר הנשים, הנערות והטרנסג'נדרים הזקוקות להן רק הולך וגדל. במקביל, פתחנו במהלך מול משרד הכלכלה בבקשה להכנסת המוצרים לרשימת המחירים בפיקוח, במטרה להביא לפתרון בר קיימא של מחזור העוני.
התמיכה שלכן ושלכם תעזור לנו להמשיך, ולהגיע לכל מי שזקוק.ה לכך.

בודק...