שיתוף הפעולה בין שנקר לאוניברסיטת HNU מגרמניה יוצא לדרך!

שיתוף הפעולה בין שנקר לאוניברסיטת HNU מגרמניה יוצא לדרך!

במסגרת חזונה של שנקר לפעילות אקדמית גלובלית וחוצה גבולות, היחידה הבינלאומית, יחד עם מערך STEP להתנסות מעשית, יזמה שיתוף פעולה יוצא דופן בעולם היזמות והחדשנות וזאת למול אוניברסיטת University of applied sciences in Neu-Ulm מהעיר Ulm ממחוז בוואריה שבדרום בגרמניה .

שיתוף הפעולה, אשר מתמקד בפעילות מעשית של סטודנטים/יות משני המוסדות בחברות תעשייה גרמניות וישראליות, החל בחודש נובמבר 2021, בו הזמינו דר' יעל פדרו (מרצה בכירה בבית הספר להנדסת תעשייה וניהול ובמחלקה לעיצוב אופנה) ורואי זרחיה (ראש מערך STEP ומרצה בכיר בבית הספר להנדסת תעשייה וניהול) את פרופ' ינס פצ'מן ופרופ' דניאל שלמו – מנהלי המכון ליזמות של HNU – לביקור ייחודי בשנקר שכלל סיור במחלקות השונות במכללה. במהלך הביקור הועלו רעיונות לשיתופי פעולה, החל מהשתתפות באירועים ייחודים לשנקר (מרקחה, האקתונים וכד'), שיתופי פעולה מחקריים ואקדמאיים וחילופי סטודנטים בין המוסדות.

לאחר מספר חודשים של מפגשים משותפים, הוחלט על חתימה על הסכם עקרונות בין המוסדות. בחודש מאי 2022 נערך אירוע החתימה, בנוכחות נציגי שנקר: פרופ' שיזף רפאלי – נשיא שנקר, דר' יעל פדרו, רואי זרחיה ודבי בטאט (המרכז הבינלאומי בשנקר), ומאוניברסיטת HNU: פרופ' אוטה פיזר, פרופ' ינס פיצ'מן ופרופ' קלאוס לאנג.

יומיים לאחר החתימה כבר הגיעה משלחת בראשות פרופ' פיצ'מן ופרופ' קלאוס לביקור בשנקר עם קבוצה של 10 סטודנטים,שיצאו לסיור בשנקר ולמדו על הפעילויות השונות במכללה.

בראש העמוד (מימן לשמאל): פרופ' ג'נס פצ'מן, דר' יעל פדרו, פרופ' דניאל שאלמו ורואי זרחיה.