המאייר והמעצב הגרמני הנודע, הנינג וגנבראט, מגיע לשנקר

המאייר והמעצב הגרמני הנודע, הנינג וגנבראט, מגיע לשנקר

אנחנו מתרגשים לארח ולהזמין להרצאה את המאייר והמעצב הגרמני הנודע הנינג וגנבראט, במחלקה לתקשורת חזותית בשנקר.

הנינג, אחד המאיירים החשובים בעולם, ידוע כמי שעובד במקביל גם על  פרוייקטים אמנותיים אישיים שהוא יוזם: נובלות גרפיות, קומיקס וכרזות, וגם על עבודות מוזמנות מלקוחות: עיתונים, מגזינים והוצאות ספרים. הנינג אף עוסק בעיצוב גופנים, והוא עובד בטכניקות מגוונות ובסגנון אישי, אקספרסיבי, ברור ומובחן המזוהה איתו.

וגנבראט מגיע לשנקר במסגרת פרוייקט משותף למחלקה לתקשורת חזותית ולאוניברסיטת האמנות של ברלין, בה הוא משמש כפרופסור

הפרוייקט, בו משתתפים 16 סטודנטים מגרמניה ו-10 מאיירים ומעצבים מהמחלקה לתקשורת חזותית בשנקר, עוסק בנושא הטיפשות האנושית, תוך התייחסות למטאפורה המוכרת של ספינת השוטים, וטיפול בנושא בכרזות.

הזמנה להרצאה

החלק הראשון של הסדנה התקיים בברלין, בהשתתפות הסטודנטים משני הצדדים לפני מספר שבועות, והשלב השני, שוב בהשתתפות הסטודנטים משני הצדדים, יתקיים השבוע בשנקר, סביב הביקור של הנינג. בסוף הסדנה המשותפת, התוצרים יוצגו בתערוכה.

פרוייקט זה והסדנה (בהנחיית המעצב קובי פרנקו והמאייר איציק רנרט, ובסיוע של בית הספר הבינלאומי בשנקר) מתקיימים בתמיכת מכון גתה הבינלאומי, והוא חלק משת״פ מתמשך בין שנקר ואוניברסיטת האמנות של ברלין.

הפרוייקט הקודם בשת״פ, כרזות בנושא פתרון קונפליקטים בינלאומיים שנפתרו בהסכמים, התקיים ביוזמת מכון גתה בישראל והתואר השני בעיצוב של שנקר, וזכה בפרס למען השלום של ממשלת גרמניה (בהנחיית איציק רנרט, שעמד בראש התואר השני, ודקל בוברוב, שעמד בראש המחלקה לתקשורת חזותית).

איור של הנינג וגנבראט

ההרצאה תתקיים ביום ב', 23.01.23, בשעה 12:300 | אודיטוריום 2000, בניין מיטשל, ידע העם 8, רמת גן. לאישור הגעה באיוונט פייסבוק לחצו כאן.

** ועוד חדשות מגניבות: במסגרת הביקור, סטודנטים מהמחלקה לתקשורת חזותית בשנקר וסטודנטים מאוניברסיטת UDK בברלין יארחו ערב מיוחד ויקיימו יריד אמנות מלא באיורים, קומיקסים, סטיקרים, חולצות, איורים בלייב וכל מה שיפה ומגניב. הכניסה חופשית! פרטים נוספים באיוונט.