בחזרה לעתיד: המחלקה לעיצוב טקסטיל חוגגת יום הולדת 120 לאנני אלברס באירוע חגיגי של בית ליבלינג

'"

בית הספר של העיר, בשיתוף עם המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר, חוגגים 120 שנה להולדתה של אנני אלברס – הגברת הראשונה של הבאוהאוס!

rnrn

יום הולדתה העגול מספק עבורנו הזדמנות לחגוג את מקצוע האריגה ואת מלאכת הטקסטיל בשיח המקומי בסדרת אירועים מיוחדים שיתקיימו בבית ליבלינג – מרכז העיר הלבנה.

rnrn

לאיוונט בפייסבוק לחצו כאן!

תכנית האירוע:

rnt

• 16:30–18:30 – סטודיו פתוח במקס&טוני: ילדים ומבוגרים מוזמנים להתנסות באריגה.
  • rnt

• 18:30–19:00 – הכרות עם המעצב חיים חכימיאן והצגת חוג האריגה שעתיד להפתח בהנחייתו בבית ליבלינג בחודש מרץ, והשקת נולי עץ בעבודת יד של הנגר דרור קשר, שיוצעו למכירה בחנות בית ליבלינג.
  • rn

rnrn

מתוך האירוע (צילום: יעל שמידט)

rnt

• 19:00–20:00 – ערב על עיצוב טקסטיל עכשווי – ראש המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר הדס הימלשיין והמעצבת גלי כנעני יציגו רשמים מתערוכת PremiereVision שנערכה החודש בפריז. בנוסף, בוגרות המחלקה מעיין זלוטקין, גיא מגידיס וטל אונגר יציגו עבודות מתוך המחלקה. לצד אלה תתקיים הרצאה מפי המעצבת וחוקרת העיצוב שירה שובל על אנני אלברס בימנו.
  • rn

rn", #, #, "

האמנית ומעצבת הטקסטיל פורצת הדרך אנני אלברס נולדה ב־12 ביוני 1899, לפני 120 שנה (וחצי). היא החלה את דרכה בבית הספר באוהאוס כסטודנטית בסדנת אמנות הטקסטיל, ומאוחר יותר עמדה בראשה, והיתה לאחת הנשים היחידות שהחזיקו במשרה כזאת באותה התקופה.

rnrn

מתוך האירוע (צילום: יעל שמידט)

rnrn

״יצירה היא הריגוש החזק ביותר שאדם יכול לחוות״ אמרה אלברס, שחקרה ופיתחה את טכניקות האריגה המסורתיות והתעשייתיות, ושילבה בהן תפיסות מודרניות מהבאוהאוס, דבר שהוביל להתרחבות תחום עיצוב הטקסטיל ולזליגתו אל יתר תחומי האמנות. העבודות שיצרה מוצגות עד היום במוזיאונים רבים ברחבי העולם, והספרים שכתבה הם מאבני היסוד של עיצוב הטקסטיל.

מנחה: ערן איזנהמר.

rn"'