SpaceShenkar לקחו חלק בכנס SpaceTech Summit

חדשות ואירועים

SpaceShenkar לקחו חלק בכנס SpaceTech Summit

'"

ביום חמישי ה-15.5.22, SpaceShenkar – גוף המעודד פיתוח ויצירה של פרויקטים מתחום החלל בשנקר – הציג בכנס "SpaceTech Summit" מיצג של מקבץ עבודות של בוגרים.ות ומרצים.ות.

rnrn

הכנס עסק כולו בהתפחות והזדמנויות בתעשיית החלל (אירוספייס אזרחי) הישראלית והגלובלית.

rnrn

כנס ספייס

rnrn

בכנס הוצגו הזדמנויות ליצירה ופיתוח בתחום החלל על ידי מיטב חברות הטכנולוגיה והמרצים הפועלים כיום, אשר עסקו בעתידה של ישראל כפורצת דרך בטכנולוגיות החלל.

rnrn

הכנס התמקד בטכנולוגיות הדור הבא בחקר נושא החלל ומהפכת החלל הפרטית-אזרחית, ועסק במקומה של ישראל בתעשייה 5.0 – פרדיגמת פיתוח חדשה הדוגלת במיקומם של עובדי תעשייה במרכז תהליך הייצור (לעומת מכונות ו-AI), והטכנולוגיות והיזמים שיהפכו את ישראל מאומת הסטארטאפ לספייס ניישן.

rnrn

פרויקטים שהוצגו בכנס:

rnrn

פרויקט הגמר של בר בראנץ, בוגרת עיצוב תעשייתי ורכזת SpaceShenkar. הפרויקט עוסק בתיירות חלל ונערך במחלקה לעיצוב תעשייתי. הנחייה: גלעד דוידי.

rnrn

    rnt

  • "ISR 72" – היא תחנת חלל לתיירים הממוקמת מחוץ לאטמוספירה של כדור הארץ וחגה סביבו. תחנת החלל, שנמצאת תחת השפעות של מיקרו גרביטציה מזמנת לאורחיה חוויה ייחודית של ציפה. לב הפרויקט נוגע בנקודת המפגש של האדם במקום זר ומתמקד בחוויית השינה בחלל כתייר ובאזורו האישי. שילוב בין חדש למוכר, תחושות של בית אל מול העתיד ויצירת שפה חדשה.
  • rn

rnrn

בר בראנץ

rnrn

בר בראנץ לצד פרויקט הגמר שלה

rnrn

rn

"איפה שיש אדם – יש עיצוב, אחת המטרות העיקריות שלי כמעצבת וכמישהי שלא הייתה חשופה לתחום החלל לפני, היא להנגיש את נושא החלל לתחומים נוספים, יש מקום לכולם, הגיע הזמן שנקח בו חלק פעיל". בר בראנץ

rn

rnrn

פרויקט הגמר של גרג פסקולב, בוגר מחלקה לעיצוב תעשייתי. הנחייה: גלעד דוידי.

rnrn

    rnt

  • "Space Hands" – פרויקט קונספטואלי הכולל תכנון ועיצוב של רובוטים ייעודיים לסיוע בהקמת בסיסים על פני הירח (לתמיכה בפעילות עתידית קרובה כמו תוכנית ארטמיס של נאס"א). הרובוטים ישמשו ככלים מודולריים שמתממשקים אחד עם השני ויודעים לעבוד כצוות לצד האסטרונאוטים.
  • rn

rnrn

גרג ספייס

rnrn

גרג פסקלוב לצד פרויקט הגמר שלו

rnrn

rn

״הכל קשור בהכל, תחום החלל קשור ישירות לכל התחומים הכי מתקדמים של האנושות ומשפיע מאוד על החיים בכדור הארץ. אחד מתפקידנו כמעצבים הוא לזהות את ההזדמנויות ואת אתגרי האונושות כבני אדם החיים על פני כדור הארץ ומחוצה לו״. גרג פסקלוב

rn

rnrn

"מושבת רענן" – פרויקט של הסטודנטית הדר חן – שנה ד' במחלקה לתקשורת חזותית. הנחייה: עמיחי שטרית ולהב הלוי.

rnrn

    rnt

  • הפרויקט "מושבת רענן" נעשה במסגרת הקורס "המעבדה המרחפת" במחלקה לתקשורת חזותית. הקורס נערך בשיתוף פעולה עם קרן רמון תחת משימת רקיע, בו היו צריכים הסטודנטים.יות לבחור ניסוי אחד שנשלח לחלל ולפתח אותו. הדר בחרה לעסוק בשאלת הקיום על מאדים והפרויקט נעשה בהשראת הניסוי "חקלאות כפי מאדים" של משימת רקיע. "מושבת רענן" היא מושבה עתידית אשר מציגה תרחיש למושבה חקלאית ישראלית ראשונה במאדים בשנת 2046. הפרוייקט מציג את סיפור המושבה, תוצריה החקלאים ותכליתה ע"י שילוב מידע טקסטואלי עם איורים ושרטוטים אשר ממחישים את המתרחש במושבה.
  • rn

rnrn

מושבת רענן

rnrn

מושבת רענן

rnrn

צופים מתנסים בפרויקט "מושבת רענן" במהלך הכנס

rnrn

צופים מתנסים בפרויקט "מושבת רענן" במהלך הכנס

rnrn

    rnt

  • עיצוב החללית "בראשית" – פרופסור אלכס פדואה וגלעד דוידי, מרצים מהמחלקה לעיצוב תעשייתי, אחראיים על עיצוב החללית ולקחו חלק בתכנונה. העיצוב התנהל בסטודיו פאדוה דיזיין.
  • rn

rn", #, #, "

rn

"מצד אחד, רצינו לבטא את העבודה האלגנטית, הגאונית והמורכבת של המהנדסים, מבלי להוסיף דבר. מצד שני, המשימה שלנו הייתה לרגש אנשים, במיוחד ילדים, ולגרום להם להתאהב בהרפתקה האנושית הגדולה ביותר – המדע." פרופסור אלכס פדואה

rn

rnrn

הדמייה החללית בראשית

rnrn

החללית בראשית

rnrn

SpaceShenkar נולד מתוך אמונה והבנה שעל בסיס שילוב התחומים – הנדסה. עיצוב. אומנות. תחת כותרת אחת שנקראת "חלל" יווצר עולם שלם של הזדמנויות, יצירה ופיתוח. הערוץ הוקם במסגרת פעילות המרכז ליזמות, חדשנות ויצירתיות ACT SHENKAR ,על ידי דניאל אלטמן – מנהל ACT שנקר ובר בראנץ.

rnrn

בר בראנץ ודניאל אלטמן

rnrn

בר בראנץ ודניאל אלטמן

rnrn

תודה עמוקה למארגני הכנס קרן, טייפ 5: אודי דנהירש, ירון שגיא, ליאור הרמן ועינת ברקוביץ' – על ההזדמנות לחלוק, לשתף, ולהיחשף.

rnrn

טייפ 5

rnrn

מארגני הכנס טייפ 5

rn"'

בודק...