קנוניה בבטן: תערוכה קבוצתית של בוגרות בית הספר לאמנות רב-תחומית

קנוניה בבטן: תערוכה קבוצתית של בוגרות בית הספר לאמנות רב-תחומית

׳קנוניה בבטן׳, היא תערוכה משותפת לשלוש אמניות צעירות, שלושתן בוגרות בית הספר לאמנות רב-תחומית בשנקר.

תאיר אוריה, לילך ירון וניקול רוזנבאום הכירו בסדנת הפיסול של המחלקה ומאז סיום לימודיהן ב-2021 חולקות סטודיו משותף בפלורנטין כאמניות עצמאיות. השיח הייחודי שהתחולל בסטודיו המשותף, הוביל להצטופפות הפרקטיקות החומריות של האמניות, ותוצריו המרובדים מוצגים בתערוכה. משותפת לכלל תוצרים אלו היא ההתנגדות לחומר, השאיפה להפוך אותו ״כנגד עצמו״ ולהפרות אותו, וכך להוליד תפניות, שיבושים ומוטציות פיזיות שבתורן יאפשרו אבולוציה של פיסול – כגוף וכחלל.

חומרים כגון ברזל, סיליקון, אפוקסי, פח ועץ, שגילגוליהם בסטודיו המשותף מתגלמים בחלל התערוכה כבריכת חלודה נחה באבן שקפקפה, קשת לבירינטית של פרופילי ברזל מקושתים, סיליקון מצומק כעור ופעמונים שנשיקתם איבדה קולה. מחוות פיסוליות אלו חושפות סצנות הפרייה שבהן מהדהדת הכמיהה לגילוי גופני של מופעי פיסול חדשים. באמצעות עיקשות שובבה מגדירות שלוש האמניות את הפיסול כמחווה תמידית של אנתרופומורפיזם.

טרוטות חמקניות, אלומניום, לילך ירון

תאיר אוריה, 1994. בתהליך היצירה שלה, תאיר פועלת דרך וידאו ארט, פיסול ורישום. עבודותיה, שלרוב מוצגות כמיצב, מהדהדות חוויות קיומיות שבין הטרגי לקומי, חוויות שבורות וקלוקלות, מונוטוניות, ועם זאת חיוניות להפליא. הציגה במספר תערוכות קבוצתיות, בין היתר במרכז לאמנות דיגיטלית בחולון, ובמרכז סוזן דלל למחול ולתיאטרון בתל אביב. זכתה במלגה מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל (מפעל המלגות ע״ש שרת) עם תום לימודיה בשנת 2021.

ניקול רוזנבאום, 1993. יוצרת עבודות מיצב ופיסול, מציירת, כותבת ואוספת אבנים. העבודות של ניקול מהוות מעין תחנות עצירה רגעיות והן פונות אל הזמן והחומר, מדגישות או מחלישות אותו. הן נמצאות במרחב המשתהה בין שאילת השאלה לבין מציאת התשובה, מתוך אמונה שאין נקודת מבט אחת, ואין תשובה אחת מוחלטת. הטבע מהווה מקור השראה מרכזי עבור ניקול דרך תהליכיו הגיאולוגיים, היחסים בינו לבין האדם, והחומרים הרבים הטמונים בו שאותם היא מתרגמת ומשלבת בעבודותיה.

לילך ירון, 1994. עובדת ומתגוררת בתל אביב. יוצרת מיצבים פיסוליים גדולי ממדים, המורכבים מפרגמנטים שנלקחו מהמרחב הציבורי. עבודותיה שלדיות ודקות, מרחפות בחלל בעזרת מערכות של איזונים ומשקולות שאין לסמוך עליהן. הציגה עד כה במספר תערוכות קבוצתיות: יריד האמנות Art Stays בסלובניה (2021), גלריה מזא״ה 9 (2020) ובבית קנדינוף (2021). זוכת פרס אדמס לתערוכת גמר מצטיינת לשנת תשפ“א ומלגת קרן תרבות אמריקה–ישראל, (2021).

אוצר התערוכה הוא פרופ' ינאי טויסטר אמן, אוצר וחוקר. טויסטר מרצה בכיר בבית הספר לאמנות רב-תחומית. בין השנים 2017-2022 כיהן כראש היחידה להיסטוריה ופילוסופיה של האמנות, העיצוב והטכנולוגיה בפקולטה לעיצוב ע״ש עזריאלי בשנקר. כיום משמש כדיקן בית הספר הבינלאומי בשנקר.

בראש העמוד: אבן, ניקול רוזנבאום