סובאז: תערוכה חדשה בבית הספר לאמנות רב-תחומית

סובאז: תערוכה חדשה בבית הספר לאמנות רב-תחומית

מוזמנות ומוזמנים לתערוכה החדשה בבית הספר לאמנות רב-תחומית – סובאז' (פרא).

פרא בצרפתית הוא, בין היתר, בושם של המותג דיור. הטקסט השיווקי של הבושם מתאר אותו כחיבור בין החופש של הטבע הפראי לבין האלגנטיות המאופקת והיוקרתית, זאת המייצגת את החן של השליטה העצמית.

היוקרה מושלכת פעמים רבות על משהו גולמי, ראשוני או פראי, שהאדם הצליח לאלף או לתרבות. כך נוצרים דימויים של מעין יצר שכלוא בתוך מיכל מעוצב – החומר או הישות הגולמיים מונחים מעוצבים, סטריליים, מולבנים.

הפרא אינו מוגן מהעטיפה שלו, מה שנכלא מתעורר ונרעד לתוך גבולות סינתטיים הוא נעקר מהסביבה שלו ומוצא עצמו חי בתוך ההבל של הדי ההדף המסונתזים.

המונח פרא הופך אותו למלאכותי, מרוסן. בקצה של אותה סקאלה – הגן הצרפתי הקלאסי, שכולו קומפוזיציה של סדר וארגון גיאומטרים המעידים גם על החרדה מהתפרצות.

התערוכה תתקיים בבית הספר לאמנות רב-תחומית / בניין עלית / ז'בוטינסקי 8, רמת גן

מציגות/ים: אסף אלקלעי, יונתן גירון, תומר דקל, אניעם דרעי, שירי טרקו, אליאב ליבוביץ', יהודית סספורטס

שעות פתיחה:

א-ה 09-21