המחלקה לעיצוב טקסטיל בשיתוף פעולה בינלאומי עם אוניברסיטת מקררה בקמפלה, אוגנדה

המחלקה לעיצוב טקסטיל בשיתוף פעולה בינלאומי עם אוניברסיטת מקררה בקמפלה, אוגנדה

כיצד טקסטיל יכול לשמש כבסיס משותף לחיבור בין אנשים, מדינות ותרבויות?

המחלקה לעיצוב טקסטיל מתרגשת לספר לכם על שיתוף הפעולה בין המחלקה לאוניברסיטת מקררה בקמפלה אוגנדה, מרכז קוקדיו בישראל והגלריה ללימודי אפריקה בישראל, שמתקיים בימים אלה בשני מוקדים – ישראל ואוגנדה.

במשך סדנה אינטנסיבית ומפרה שאורכה שבוע, חוקרים באופן מעשי סטודנטים וסטודנטיות משני הצדדים, חומר מקומי-אוגנדי: Bark-Cloth.

יריעת ה- Bark-Cloth היא טקסטיל מסורתי שמקורו בממלכת Buganda שבדרום אוגנדה, עשוי קליפת עץ מקומי, שהכנתו היא מלאכה עתיקה ומסורתית בטכניקה מוקדמת יותר מהמצאת טכניקת האריגה.

בקבוצות מעורבות, פגישות זום מתמשכות, החלפת סרטונים ומידע בקבוצת וואטסאפ משותפת והרבה מוטיבציה ליצור וללמוד, תוצרים מרתקים ומרגשים מוחלפים בין הצדדים!

את הסדנה מנחות במסירות יובל עציוני ושירה שובל, מרצות במחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר, לצד מרצים ומנחים מהצד האוגנדי וביום שני תתקיים ההגשה המסכמת של הסדנה.