Xnet: מה לובשים המורים? פותחים שנת לימודים עם אופנה שנקרית

Xnet: מה לובשים המורים? פותחים שנת לימודים עם אופנה שנקרית

'"

חגית פורטל, מורה לתקשורת בבית הספר עמקים תבור בקיבוץ מזרע בעמק יזרעאל, עדיין זוכרת את קול צעדיה של פרומה צולר, המנהלת המיתולוגית של חטיבת הביניים רוגוזין בקרית אתא. "היו לה נעלי עקב שנשמעו ממרחקים וגרמו לנו להתיישר כמו פלס", נזכרת פורטל, 33, שבהשראתה של צולר בוחרת לעמוד מול הכיתה כשלרגליה נעלי עקב בגובה 8 סנטימטרים. "השאלה שצריכה לעלות היום לדיון אצל מורים היא על מה אנו שמים את הדגש: על נוחות, ייצוגיות או אופנתיות", היא אומרת.

rnrn

על שאלה זו וסוגיות אחרות בנושאי חינוך וקוד לבוש, ינסו לענות היום (שני) בפורום הפיס ה-10 לחינוך המתקיים בחולון. בכנס תוצג גם תערוכה מיוחדת המפגישה שבעה מורים עם סטודנטים בשנים ב' ו-ג' מהמחלקה לאופנה בשנקר. זהו שיתוף פעולה שני עם המחלקה, לאחר שעל רקע מחאת המכנסונים בשנה שעברה יצרו סטודנטים פרשנות אישית לתלבושת האחידה וחשפו אותה על במת הכנס. לדברי עדית ברק משנקר, שריכזה את שני הפרויקטים, הסטודנטים השנה לא עיצבו תלבושות במיוחד למורים, אלא התאימו להם בגדים תוך התייחסות לתחום הלימוד של כל מורה. "הדגש היה לא לעשות 'מייקאובר' למורים – אלא לאפיין אותם באמצעות לבוש", אומרת ברק.

rnrnrn

כל המורים שלקחו חלק בפרויקט מתנגדים לקביעת "תלבושת אחידה" למורים, אך טוענים כי חשוב ליצור קוד לבוש. פורטל מספרת כי בעודה מתרוצצת בין הכיתות על עקבים ועם שני תיקים, היא היתה שמחה לראות לצדה יותר מורים שמשקיעים בתלבושת לפני שהם יוצאים בבוקר לעבודה.

rnrn

"לא כל מורה צריך לצדו את סנדרה רינגלר שתלביש אותו, ואני גם לא רוצה לראות מורים כמיצג אופנתי מהלך", אומרת פורטל בחיוך, "אבל אנו חיים בעולם מאוד ויזואלי, ואי אפשר להתעלם מהקנקן. התלמידים בוחנים כל מורה עד הפרט הקטן, ואני מאמינה שהמראה שלנו מחלחל אליהם ברמה התת-הכרתית".

rnrn

בראש עמוד: הלוק החדש של מורי התיכון שהשתתפו בפרויקט השנקרי (צילומים: אופיר פרץ, יח"צ)

rn"'