בית הספר לאמנות רב-תחומית מארח את ארטיס בכנס הוידאו ארט "להשיב מבט לשמש: אמנות וידאו מישראל"

״להשיב מבט לשמש" הוא פרויקט ייחודי המוקדש לתולדות הוידאו ארט בישראל: אוסף נדיר של עבודות מ-1970 עד 2012, אשר עבר דיגיטציה ונערך לתוכנית עשירה המתפרשת על פני ארבע שעות ובה 35 יצירות אמנות.

תוכנית הכנס, שיערך במשך שלושה ימים, משרטטת את התפתחות המדיום בישראל, מראה כיצד אמנים.ות השתמשו בטכנולוגיה ובחומר בכדי לשקף את המצב הפוליטי-חברתי וחושפת פרק מרתק בהיסטורית האוונגרד התרבותי של ישראל, ושל מדיום הוידאו ארט במרחב הבינלאומי.

הכנס הוצג לראשונה ב2016 ב-New Museum בניו יורק ומאז הוצג בלוס אנג'לס, ורשה, טורנטו, פילדלפיה, ועוד מספר רב של ערים בעולם הרחב.

"להשיב מבט לשמש" בבית הספר לאמנות רב-תחומית בשנקר הוא בכורה ישראלית אקדמית של הפרויקט.

ארטיס, יוזמת הפרויקט, היא ארגון עצמאי ללא מטרות רווח התומך באמנים.ות עכשוויים.ות מישראל שעבודתם.ן עוסקת בשאלות אסתטיות, חברתיות ופוליטיות המעוררות השתקפות ודיון.

הכנס ייערך בשלושה מפגשים באודיטוריום בית הספר לאמנות רב-תחומית בשנקר, רח' זבוטינסקי 8, רמת גן.

הכנס פתוח לציבור הרחב. אין צורך בהרשמה מראש.

תכנית הכנס

אמנים מציגים: בועז ארד, מעין אמיר ורותי סלע, יוסי עטיה ואיתמר רוז, יעל ברתנא, אירית בצרי, גיא בן נר, הילה לולו לינ פרח כפר בירעים, מיכאל דרוקס, בני אפרת, אברהם אילת, ניר עברון, יאיר גרבוז, גדעון גכטמן, משה גרשוני, תמר גטר, דור גז, סיגלית לנדאו, רפי לביא, מוטי מזרחי, אבי מוגרבי, מיכל נאמן, יהושע נוישטיין, מירי נישרי, נירה פרג, דב אור-נר, גלעד רטמן, רועי רוזן, בוקי שוורץ, הנרי שלזניאק, רן סלווין, דורון סולומונס, מיכה אולמן, רונה יפמן (עם טניה שלנדר), דן זקהיים, ננה ובועז זוננשיין.

התוכנית נאצרה ע״י מומחים.ות בתחום: אילנה טננבאום, סרג'יו אדלשטיין, האמנית יעל ברתנא ואבי פלדמן, וחן תמיר, וכוללת גם דוברות אורחות- גלית אילתמעין אמיר ורותי סלע.

הוועדה המארגנת: פרופ' נירה פרג, חן תמיר.

האירוע נעשה בתמיכת משרד התרבות והספורט וארטיס.

בראש העמוד: Ben Ner Moby Dick 2000