אמנות בשדה המורחב: האמנית, האוצרת והחוקרת ד"ר מעין אמיר תספר על דימויים אקס-טריטוריאלים

במרחב אקס-טריטוריאלי אין לאומיות ואין זהות, אין חוק ואין שפה, אין גבולות ואין הגדרות. במרחב נטול השוליים והמרכז הזה, פועלת האמנית, האוצרת והחוקרת ד"ר מעין אמיר, שיחד עם האמנית רותי סלע יזמה והקימה את פרויקט האמנות המתמשך "אקסטריטוריה". המיזם, שיצא לדרך בשנת 2009, הוצג בתערוכות בינלאומיות, נכלל באופן קבוע בתכניות לימודיות אקדמיות (בין היתר באוניברסיטת קולומביה בניו-יורק) ואף זיכה את השתיים בפרס כבוד לאמניות צעירות מטעם אונסק"ו.

במסגרת סדרת ההרצאות "אמנות בשדה המורחב", תתארח ד"ר אמיר בבית-הספר לאמנות רב-תחומית ותספר על דימויים אקס-טריטוריאלים ועל משמעותם.

אמיר הציגה מעבודותיה בתערוכות בינלאומיות מובילות, בין היתר בביאנלות באיסטנבול ברלין וסידני, בז'ה דה פום ומרכז פומפידו בפריז, ה-Tate Modern בלונדון והמוזיאון לאמנות עכשווית בהונג-קונג. היא ערכה את אסופת המאמרים "דוקומנטאלי" (2008), אצרה מגוון תערוכות וכתבה לספרים ולקטלוגים בארץ ובעולם.

בשנים האחרונות יזמה והובילה אמיר, יחד עם רותי סלע, שורת כנסים ואירועים בינלאומיים בהשתתפות אמנים, אוצרים, חוקרים ופילוסופים בולטים. היא הוזמנה למגוון מלגות-שהות ברחבי העולם ומלמדת כיום בתכנית לתואר שני באמנות באוניברסיטת חיפה, בתכנית ללימודי המשך של הטכניון, באוניברסיטת תל-אביב, במכללה האקדמית ספיר ועוד.

בראש העמוד: "דגלים של נוחות", עבודה של מעין אמיר ורותי סלע (2015)