"Send Nudes" - תערוכה חדשה של בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל לילה קלינגר

"Send Nudes" – תערוכה חדשה של בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל לילה קלינגר

בעבודותיה של לילה קלינגר שזורים שני עולמות מנוגדים לכאורה – מלאכת יד בת מאות שנים, ודימויים מתוך המרחב הווירטואלי העכשווי. הנושאים המעסיקים אותה הם אישיים ויומיומיים. היא מבקשת לייצר מבעים של תשוקה וארוטיקה קווירית, לחזור לרגעים חולפים של סלפי ואינטימיות דיגיטלית, ולברוא אותם מחדש בחומר. הפרקטיקה האמנותית שלה מבוססת על רקמת בלקוורק (Blackwork) אנגלית בת המאה ה-16, הבנויה מדגם חוזר (Pattern) שמבוצע תוך ספירה קפדנית ומדויקת. פעולת הרקמה האטית והרפטטיבית מאפשרת לה להתעכב על הדימוי, להעמיק בו, לצרוב אותו על הבד ובזיכרון.

משיכתה של קלינגר לטקסטיל נובעת דווקא בשל זיקתו לקראפט ולעיצוב, אשר נתפסים כ"נמוכים" ושוליים בשדה האמנות. עבודת הרקמה, שבאופן מסורתי נעשתה על ידי נשים במרחב הפרטי והביתי, משמשת כאן ככלי ביטוי לנשיות מוחצנת ופתיינית. העבודות המוצגות בתערוכה נוצרו בתקופת שהותה בניו יורק. אבני הבניין של הדגם החוזר הן אותיות דפוס עבריות. ושמות העבודות הן מילים בעברית, הכתובות באותיות אנגליות. השימוש בשפה כנדבך נוסף לדימוי, נבע  מצורך לבידול עצמי בסביבה זרה, ומהרצון להיות מובנת עד תום רק עבור מי שחולק עמה את שפתה.

לילה קלינגר (נ. 1993) בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל, שנקר (2017) ותוכנית חילופי סטודנטים עם בית הספר השוודי לטקסטיל בבורוס, שוודיה. סטודנטית לתואר שני בטקסטיל בפרסונס, The New School. זוכת פרס קרן שרת (קרן התרבות אמריקה ישראל) על פרויקט הגמר בתואר הראשון. השתתפה בפסטיבל 'מנורת לילה' ובפסטיבל שיח' אבריק, וכן ב-Fiberart International בפיטסבורג, פנסילבניה. עבודותיה הוצגו בחממת האמנים ביריד צבע טרי 2019.