שיתוף פעולה בין מכללת שנקר, היחידה למעורבות חברתית לבין ביה"ס גרץ תל אביב

שיתוף פעולה בין מכללת שנקר, היחידה למעורבות חברתית לבין ביה"ס גרץ תל אביב

המטרה הראשונה לנגד עינינו כמעצבים וכאנשים בפרט, היא היכולת שלנו להנגשה והיכרות עם עולם העיצוב, האמנות וההנדסה.

היחידה למעורבות חברתית בשנקר היא עולם רחב בו מתקיימות אפשרויות של יזמות והעצמה אישית דרך עיצוב ואמנות והכרת תהליכי עבודה בסדנאות מתחומים שונים. חשוב לנו ליצור מעגל בו המחנכים ירגישו כחלק מתהליך למידה ויצירה אשר יוכל לפתח בעבורם את עולם העיצוב והמייקרים.

המחנכים יכירו את תהליכי העבודה בסדנאות השונות של הדפס, פלסטיקה, טקסטיל, גיימינג, מעבדות ועוד.

למחנכים תתאפשר גישה ועבודה בסדנאות שונות וכך יכירו את היכולת לשלב בין תחומי עיצוב ותעשי לכדי עבודת צוות וליצירת מוצר מוגמר.

מטרות הפרויקט העיקריות:

• פיתוח חשיבה עצמאית ורצון למידה
  • הכרת החומרים השונים ושימוש בהם – מסורתיים ומתקדמים
  •  מרעיון למוצר – הכרת תהליכי עבודה מתקדמים וטכנולוגיות חדשניות תוך למידה מעשית בסדנאות
  •  שילוב בין תחומים שונים בתהליך העיצוב ועבודת צוות.

במשך חודשים נפגשו רכזת הפרויקטים החברתיים כרמל שיינר יחד עם הבוגרת מהמחלקה לעיצוב טקסטיל אביגיל וייס, יחד נחשפו לעולמות סדנאות האמנות והעיצוב בבית הספר עם הצוות החינוכי בבית הספר.