שילוב אקדמיה-חינוך: הנדסת תוכנה בשנקר בהאקתון של אגף החינוך בעיריית רמת גן

שילוב אקדמיה-חינוך: הנדסת תוכנה בשנקר בהאקתון של אגף החינוך בעיריית רמת גן

בינואר 2022 התקיים האקתון חדשנות ברמת-גן ע״ש ברק חורי ז״ל בניצוחה של אורית איתיאל, מנהלת האגף ובעזרתה של שרי חזי.

ההאקתון התמקד במקצועות המחשב, הסייבר והנדסת תוכנה בהשתתפות עשרות תלמידים מבתי ספר שונים ברמת גן, במטרה להוציא לפועל מיזמים מתחום החדשנות וההייטק. אל כל קבוצת תלמידים התחברו סטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, וחייל מתכנת מיחידת ביה"ס למקצועות המחשב והסייבר בצה"ל.

הסטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה, שזכו במקומות הראשון, שני ושלישי, התקדמו עם הקונספט והאפליקציה שהגו, תכננו והציגו בהאקתון, לפרויקט גמר במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר.

בשבוע שעבר הוזמנו הסטודנטים להציג את ההתקדמות שלהם עם הפרויקטים, בבתי הספר שלקחו חלק בהאקתון.

במקום הראשון זכו עופר אלפסי, דקל בן דוד ועידו דור ביחד עם בתי ספר זומר יסודי, אושא והבילויים. הסטודנטים הציגו חדשנות בשימוש במטא-ורס ומשחק לטובת נושא חברתי-קהילתי. הוצג משחק מטא-וורסי שמטרתו לעודד ילדים ונוער ברמת גן להתנדב. כל התנדבות בפועל של ילד מקדמת אותו במשחק. התלמידים בבתי הספר שיתפו פעולה והם מחכים להתחיל להתנסות בגרסה ראשונית של האפליקציה לקראת פסח. את הפרויקט מנחים בשנקר קרן יעקב ויובל עוזרי.

תגובת בתי הספר: "אני חייבת לשבח את 3 הסטודנטים שזכינו בהם, נמרצים, איכותיים ומקצועיים. אשמח לשת"פ פורה ומעמיק גם ביוזמות נוספות. ישר כח"

תגובת הסטודנטים: "בשבילנו, בתור סטודנטים בשנה ד׳ במחלקה להנדסת תוכנה בשנקר, חשוב מאוד לראות איך הטכנולוגיה פותרת בעיות ממשיות מהעולם האמיתי. זו זכות גדולה לקחת חלק בפרוייקט חינוכי המשלב משחק מוכר ואהוב על ילדים, יחד עם פעילות חינוכית בעולם האמיתי.

בביקור שלנו בבתי ספר זומר-יסודי, אושא והבילויים ברמת גן, למדנו עד כמה הנוער צמא לחידושים טכנולוגיים ופעילויות שנוגעות להתנדבות ותרומה לקהילה".

במקום השני זכו אדהאם ג'אבר, באדר דקה, איהם חוסיין בשיתוף בתי הספר בן גוריון ואהל שם. הסטודנטים הציגו באודיטוריום גדול מול עשרות תלמידים נלהבים פחי אשפה אוטונומיים שמעודדים מחזור. הוצגה חדשנות בתחום הקיימות בשימוש טכנולוגיות חדישות ושיטות מתקדמות. מנחה אקדמי מצד הנדסת תוכנה בשנקר: יצחק נודלר.

במקום השלישי זכו לינוי סימן טוב, ניצן בן יהודה, איהאב דאמוני בשיתוף בתי הספר זומר על יסודי ובליך.

הסטודנטים הציגו חדשנות בפתרונות טכנולוגיים אינטראקטיביים וחווייתיים למסלולי היכרות עם רמת גן, לפי תחומי עניין של המשתמש. הפרויקט נעשה בשיתוף פעולה עם בית קריניצי.

הסטודנטים מספרים: "כחלק משיתוף פעולה עם עיריית רמת גן ותלמידיה בנושא אפליקציה להכרות עם העיר, הגענו אל שני בתי ספר תיכון ברמת גן- זומר ובליך, על מנת להציג את החלק הראשוני של פרויקט הגמר שלנו המתבסס על הזכייה המשותפת שלנו ושל התלמידים בפרס במקום השלישי בהאקתון הבורסה לחדשנות שהתקיים בשנה שעברה, אשר בקרוב יקחו חלק בשימוש הראשוני באפליקציה.

הייתה לנו חוויה טובה ומלמדת, התלמידים שאלו שאלות מעניינות שתרמו לנו להמשך העבודה על הפרויקט והיה נחמד מאוד לראות את העניין והסקרנות במערכת שאנחנו מפתחים". מנחה אקדמית מצד הנדסת תוכנה בשנקר: ד"ר יונית רושו.

~