ההאקתון הלאומי החמישי של בית הספר להנדסת תעשייה וניהול נערך בשנקר

ההאקתון הלאומי החמישי של בית הספר להנדסת תעשייה וניהול נערך בשנקר

רגע לפני חג הפסח, בית הספר להנדסת תעשייה וניהול אירח את ההאקתון הלאומי החמישי להנדסת תעשייה וניהול בשנקר.

ההאקתון, שנערך בסימן הנדסה, תעשייה, ניהול, תכנה ועיצוב, מיסודה של קרן עירא לעסקים טכנולוגיה וחברה, מפגיש סטודנטים וסטודנטיות ממגוון מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ ליומיים של חשיבה, יצירה ועשייה, במגוון תחומים וסוגיות שעולות עבור ההאקתון, מכמה מחברות התעשייה המובילות בארץ.

ההאקתון הלאומי הישראלי החמישי עומד בסימן פתרונות טכנולוגיים יצירתיים וחדשניים שתכליתם לפתור סוגיות מקצועיות לקידום ארגונים עסקיים, כלכליים, תעשייתיים, ממשלתיים וקהילתיים, בעזרת מתודולוגיות מתחום ההנדסה, המדעים והעיצוב.

במהלך ההאקתון מתמודדים הסטודנטיות והסטודנטים עם סוגיות שהשטח מחפש עבורן פתרונות יצירתיים ו/או סוגיות שטרם נחקרו תוך שימוש בידע מקצועי ומתן ביטוי לחדשנות ויצירתיות.

הפתרונות המוצעים מוצגים לאחר 36 שעות של עבודה ברציפות ותוך עבודת צוות אינטנסיבית ויצירתית לפיתוח וחשיבה "מחוץ לקופסא". התוצאות מוצגות בפני פורום שופטים, בכירי התעשייה והאקדמיה בישראל.

בין החברות שהשתתפו בהאקתון בעבר נמנות אינטל, חברתM51, ארגון הדירקטורים בישראל , קופת חולים כללית, בית החולים שערי צדק, אלקטרה, חברת נמלי ישראל, משרד ראש הממשלה, Optimove ,eBay ,חברת מקורות TOM תיקון עולם ועוד.

הקריטריונים לזכייה בהאקתון כוללים: יצירתיות וחדשנות, היתכנות טכנולוגית, היתכנות כלכלית ועסקית, רמת הפיתוח שהושגה תוך כדי ההאקתון, והשינוי או ההשפעה הטכנולוגית, הכלכלית והחברתית הצפויה. הפרסים לצוות במקום הראשון, השני והשלישי הם 15,000, 10,000 ו-5,000 בהתאמה.

הזוכים במקום הראשון הם עבד אל כרים מסרי, סטודנט מהמחלקה להנדסה כימית בשנקר, יחד עם דורון אורטנר, דור ברכה ונועם ניר קופר מאוניברסיטת בן גוריון. הקבוצה עסקה באתגר של קורנית דיגיטל בנושא מתקן טעינת והדפסה על כובעי בייסבול. דוידי טוליפמן, סלין שטראוס והראל בן דוד שימשו כמנטורים מטעם החברה.

הזוכים במקום השני הם שמואל דין, שמעון עמרי ונעם ברייר – קבוצת סטודנטים משנקר ואוניברסיטת ת"א, שעסקו באתגר של שנקר בנושא הבנה ושינון נוסחאות מורכבות במדעים עבור סטודנטים/ות עם לקויות למידה. רעות שליט שימשה כמנטורית מטעם המכללה.

הזוכים במקום השני. צילום: אחיקם בן יוסף

במקום השלישי זכו הסטודנטים אלון רוזנבאום וארד בוזגלו בתיקו עם קבוצת סטודנטים גרמנית, באתגר של חברת Haier בנושא אדריכלות מדיחי כלים.

הזוכים במקום השלישי. צילום: אחיקם בן יוסף

בראש העמוד: תמונה של הזוכים במקום הראשון. צילום: אחיקם בן יוסף