שלם של חלקים: עיונים בדמותו של לארי אברמסון - צייר, תיאורטיקן, מחנך ואמן פוליטי

שלם של חלקים: עיונים בדמותו של לארי אברמסון – צייר, תיאורטיקן, מחנך ואמן פוליטי

בסוף שנת הלימודים תשפ״ב פרש פרופ׳ לארי אברמסון לגמלאות מעבודתו בביה״ס לאמנות רב-תחומית בשנקר, אותו ייסד עם עמיתיו בשנת 2008, ואותו ניהל בין השנים 2013-2016. פרישתו מסכמת ארבעה עשורים של עבודה באמנות, בהוראת אמנות ובניהול אקדמי.

בשנים אלו הפך אברמסון מאמן ומרצה בראשית דרכו לאמן בכיר ומנוסה בעל קריירה מקומית ובינלאומית, מורה שגידל דורות של אמנים ואמניות, מנהיג אקדמי, תיאורטיקן ולוחם למען חופש הביטוי.

בתקופה זו יצירותיו הוצגו בגלריות ובמוזיאונים מרכזיים בישראל ובחו״ל, מאמריו פורסמו בכתבי עת, קטלוגים וספרים, והחיבורים שיצר בין ציור לבין תיאוריה ומחשבה פוליטית ובין אמנות בת זמננו להיסטוריה של העת המודרנית, הפכו לציוני דרך מרכזיים בשיח המקומי והבינלאומי על האמנות ומקומה בחברה.

לארי אברמסון

לארי אברמסון בהגשה, שיעור ציור, שנקר, 2015, צילום ג'ני אגליץ

לרגל פרישתו, ביה״ס לאמנות רב-תחומית – ומכללת שנקר כולה – רואים זאת כזכות גדולה לארגן כנס בינלאומי שיפנה זרקור מרוכז אל עבר יצירתו ואל עבר תרומתו הסגולית של אברמסון לאמנות, לאקדמיה ולשיח הציבורי בישראל.

הכנס יכלול התייחסויות מרובות על הצירים השונים המאפיינים את תרומתו של אברמסון לתרבות הישראלית – כצייר, כתיאורטיקן, כמורה וכאמן פוליטי.

בכנס ישתתפו חוקרים.ות ואוצרים.ות שינתחו היבטים של עבודתו, ואמנים.ות פעילים.ות שהיו תלמידיו בעבר הרחוק והקרוב, וישוחחו על דרכו הייחודית כמחנך.

הכנס יתקיים באודיטוריום 2000, בבניין מיטשל, רח' ידע עם 8, שנקר

שעה פירוט דוברים
9:30 התכנסות
10:00 דברי ברכה
  • פרופ' שיזף רפאלי, נשיא שנקר
  • ד"ר שחר פרדי כסלו, ראש בית הספר לאמנות רב-תחומית, שנקר

מושב ראשון: הציור מת, יחי הציור

יו"ר: פרופ' גלעד אפרת

• פרופ' יעל גילעת, מכללת אורנים | מ"ציור-אוביקט" ל"ציור-גוף": שאלת הגוף ביצירתו של לארי אברמסון בשנות ה-80
  • טלי תמיר, אוצרת והיסטוריונית של אמנות ישראלית | מהריבוע השחור ועד צובה
  • פרופ' שרון פוליאקין, ראש החוג לאמנות וראש תכנית ה-MFA, אוניברסיטת חיפה | הדפס-מקום-התנגדות: מופעים של מקום ושל התנגדות בפרקטיקת ההדפסים של לארי אברמסון
12:00-12:30 הפסקת קפה

מושב שני: ערימה של דברים

יו"ר: פרופ' נירה פרג

• יונתן אמיר, מכללת שנקר וכתב העת ערב רב | פרופ' לארי ומיסטר אברמסון
  • איה מירון, אוצרת וחוקרת אמנות, לשעבר אוצרת לאמנות ישראלית במוזיאון ישראל | מחשבות מהיום על תערוכת מיני ישראל במוזיאון ישראל, 2006
  • ד"ר גדעון עפרת, היסטוריון אמנות ישראלית | סוכת דוד הנופלת
  • וו.ג'י.טי ולארי אברמסון | שיחה על המרחב המשותף לאמנות ותיאוריה
14:00-15:00 הפסקת צהריים

מושב שלישי: אם יש לך מזל, בסוף כולם שם בסטודיו איתך

יו"ר: יונתן אמיר

• חנאן אבו חוסיין, איתי אברג'יל, פרופ' גלעד אפרת, רוני בינדר, יונתן הירשפלד, פרופ' גל וינשטיין, סיגלית לנדאו, פרופ' אוריאל מירון, פרופ' נירה פרג | רב-שיח בהשתתפות אמנים ואמניות שהיו תלמידים של לארי אברמסון
  • הנס האקה | לפרק חומות: על הדיאלוג שלי עם לארי אברמסון
  • פרופ' זלי גורביץ', האוניברסיטה העברית, ירושלים | לארי והריבוע השחור
  • פרופ' לארי אברמסון | דברי תגובה ותודה

בנוסף גם תתקיים תערוכה מציוריו של לארי אברמסון בבית הספר לאמנות רב-תחומית בזמן הכנס ועד סוף הסמסטר 26/1/23 – 15/1/23, בגלריית הבורסה, בית הספר לאמנות רב-תחומית, רח' ז'בוטינסקי 7, רמת גן.

הוועדה האקדמית המארגנת: פרופ' גלעד אפרת, יונתן אמיר, פרופ' נירה פרג

בראש העמוד: לארי אברמסון בהגשה, שיעור ציור, שנקר, 2015, צילום ג'ני אגליץ