שבע בשנקר: הדיבידואל | מרצה: יהושע סימון

שבע בשנקר: הדיבידואל | מרצה: יהושע סימון

במסגרת המפגש, יהושע סימון יציג את הפרויקט האחרון שאצר בקונסטראום של אוניברסיטת ליופאנה (Leuphana) בלונבורג, גרמניה. התערוכה "הדיבידואל" (תוצג ב-2022 ב-Los Angeles Contemporary Archives בלוס אנג'לס), המציעה מודל אחר של עצמיות מזה של האינדיבידואל. במסגרת מסורות ארכאיות וילידיות כמו גם במציאות הפיננסית והדיגיטלית, הדיבידואל – זה שאינו ניתן לחלוקה ובה בעת נפרד מהיתר – נדמה חסר משמעות. אחרי הקורונה, כאשר האינדיבידואליזם קרס לתוך עצמו, הדיבידול מציע נתיבים חדשים למצוא את הדרך אל עולם הנשען על המשותף, החברתי, התומך והשיווני.

דימוי מצורף: אל ליסיצקי, כרזה לתערוכה הרוסית, ציריך 1929

ד"ר יהושע סימון, הוא אוצר וכותב. כיום מנהל מחלקת אוצרות בארטלינק. בעבר מנהל ואוצר ראשי של מובי-מוזיאוני בת ים (2012-2018). מלמד ב-PAFA, Pennsylvania Aademy of Fine Arts, בית הספר הראשון לאמנות בארה"ב. בין ספריו "ניאומטריאליזם" (Sternberg press, 2013). בימים אלה עובד על כתב יד לספר על אוצרות אמנות עכשווית בשם "מטאסטביליות".