הרצאת אורח: עקרונות ומבנים של כלים לאיתור מידע וארגונו

הרצאת אורח: עקרונות ומבנים של כלים לאיתור מידע וארגונו

באינספור ספריות ומאגרי מידע ברחבי העולם שמורים מיליארדי פריטים אקדמיים מתחומים שונים: החל מכותרי ספרים, דרך כתבי-עת וקטלוגים ועד מפות ומאמרים. איך מתמצאים באוקיינוס המידע העצום הזה ומצליחים לאתר בקלות חומרים רלוונטיים ועדכניים?

מר אלי סימון – מידען בספריית אוניברסיטת חיפה ומרצה בחוג למידענות – יתארח בתכנית לתואר בשני בהנדסת תעשייה וניהול ויספר על איתור מידע וארגונו. במסגרת קורס "היבטי ניהול ידע בתעשייה", בהנחיית ד"ר מאירה לוי, יציג סימון עקרונות ומבנים מתקדמים של התחום וידגים אותם על מאגרי מידע מובילים בעולם.

ספריית אוניברסיטת חיפה היא אחת הגדולות בארץ ומכילה כ-2.5 מיליון פריטים המצויים בשטח של 16 אלף מ"ר. סימון, אחד מוותיקי המוסד, הוא בעל ניסיון רב בייעוץ לסטודנטים ולאנשי סגל בחיפוש מידע, בשימוש במאגרי מידע ובפיתוח שירותים מתקדמים בנושא.